BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakMurat Kurum: İnşaat sektörü seçimden sonra düzelecek----

Murat Kurum: İnşaat sektörü seçimden sonra düzelecek

Murat Kurum: İnşaat sektörü seçimden sonra düzelecek
25 Mayıs 2018 - 17:14 www.finansgundem.com

Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, 24 Haziran seçiminin ardından inşaat sektörü adına daha olumlu bir tablo ortaya çıkacağını dile getirdi.

24 Haziran'da yapılacak seçimin konut sektörünü nasıl etkileyeceği hakkında konuşan Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, önemli açıklamalarda bulundu.

SEÇİMDEN SONRA TABLO DÜZELECEK

Seçimlerden sonra sektörün atılım yapacağını ifade eden Kurum, “Son 16 yılda sektörümüzün içerisinde bulunduğu gelişim sürecinden de görüleceği üzere başarının kilit faktörü istikrardır. Bu nedenle daha güçlü Türkiye’de ancak istikrarlı ve daha güçlü ekonomi ile mümkün olacaktır. 24 Haziran seçimlerinin ardından ülkenin istikrarlı büyüme tablosu daha da iyiye gidecek ve bu performansın önemli yansımaları sektörümüzde de görülecektir. İnşaat ve konut sektörü ekonomiye katkı sağlamaya devam edecektir.” dedi.

EMLAK KONUT BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK

Emlak Konut GYO olarak çalışmalarının devam ettiğini de sözlerine ekleyen Kurum, “16 yıllık süreçte, yaklaşık 130 bin bağımsız bölümün ihalesini gerçekleştirdik. 2017 yılında düzenlediğimiz 9 gelir paylaşımı ihalede; 13 milyar TL toplam beklenen satış değeri ve yaklaşık 2 milyar TL minimum şirket payı taahhüdüne ulaştık.” diye konuştu.

"İHALELERİ BAŞARIYLA YAPTIK"

Kurum ayrıca yılın ilk üç ayında hedeflenen ihaleleri hayata geçirmeye de başladıklarını belirterek, “Portföyümüzde olan Şişli Teşvikiye ve Çekmeköy’de bulunan arsalarımızın ihalelerini başarı ile yaptık. Geçtiğimiz yıl ihalesini gerçekleştirdiğimiz Galatasaray Spor Kulübü’nün Riva’daki arazisinden sonra Florya’daki tesislerinin arsasının da ihalesini başarıyla gerçekleştirdik. Arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeliyle yapılacak ihaleyi 2 milyar 250 milyon TL bedel ile ihale ettik. Bu ihalede Emlak Konut’un payı 832 milyon 500 bin TL olacak. Mayıs ayı içerisinde de daha önce 2. Etap ihalesini yaptığımız Bizim Mahalle projemizin 1. ve 3. Etap ihalelerini de gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mtu25 Mayıs 2018 21:42

    kendi inanıyor mu acaba yalanına

  • Kaçan Grup25 Mayıs 2018 20:30

    Koskoca Emlak Konut'u yönetmesi için teslim etmişler, ben apartman yöneticisi bile yapmazdım.

  • Bika25 Mayıs 2018 17:53

    İnşaat sektörünün çöküşü 1 yıla yakın oldu, sektörde aşırı stok var ve stokların tükenmesi için zamana ihtiyaç var,seçimle ilgisi yok. Satılan konutların yerine konulacak konutların maliyeti yüksek olacak diye inşaat firmaları fiyatı yeterince düşürmüyorlar. Enflasyondan dolayı kredi faizlerinin artışı satışları zorlayacak.

  • He25 Mayıs 2018 17:41

    Seçimden önce neden düzelmiyor. Hepiniz aynı dümen