BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMuharrem İnce çılgın projesini açıkladı----

Muharrem İnce çılgın projesini açıkladı

Muharrem İnce çılgın projesini açıkladı
17 Mayıs 2018 - 16:53 www.finansgundem.com

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı olması halinde 1 gün sonra OHAL'i kaldıracağını söyledi. İnce, "Benim çılgın projem huzur, huzur, huzur'' ifadesini kullandı.

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Amasya'da Yavuz Selim Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu.

Muharrem İnce, Türkiye'nin mutluluğu, insanların huzuru, kardeşliği, barışı, büyük şemsiye altında beraber yaşamak için Ferhat ile Şirin'de olduğu gibi dağları deleceklerini, engelleri aşacaklarını söyledi.

Seçim kampanyalarına tüm hızıyla devam ettiklerini belirten İnce, "Bir kampanya yapıyoruz. Yeni düzenlemelere göre Cumhurbaşkanı adayı partiden bağımsız bir kampanya yürütüyor. Cumhurbaşkanı adayı bir hesap numarası açıyor, o hesap numarasında bağış topluyor, oradan harcama yapıyor" diye konuştu.

Şimdilik küçük uçak kiralayıp İstanbul'dan Amasya'ya geldiklerini aktaran İnce, şöyle devam etti:

"Su yakmıyoruz, benzin yakıyoruz. Benim hemşehrimde para çok. Devletin uçağı, helikopteri onda. Hepsi onda, bende para yok. Ben gariban bir Cumhurbaşkanı adayıyım. Parayı nereden bulacağız, sizden bulacağız. Ateşleyin, hepiniz para yatırın. Yatıracak mısınız? 5, 10, 20 lira yatır, ama yatır. Sizin desteğinizle yapacağız bunu. Bir yanda devletin gücüyle yapılan bir kampanya, öbür yanda milletin gücüyle yapılan bir kampanya. Milletin gücü devletin gücünü yenecek. Bugünden itibaren bekliyorum. Kendinizi zora sokmayacak şekilde yatırın."

İnce, Filistin'de insanlık dramı yaşandığını, Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail'in Müslümanlara zulmettiğini vurgulayarak, "Müslümanlar bu mübarek günlerde Amerika ve İsrail işbirliğiyle katlediliyor. Bu politikalara 'dur' dememiz lazım. Devlette devamlılık esastır. 2013 yılında Sayın Erdoğan Gazze'ye gideceğini söyledi. Gazze'ye gidemedi ama Gebze'ye gitti. Size söz veriyorum, Cumhurbaşkanı olduğumda Gazze'ye gideceğim. Filistin konusunda Amerika'ya, İsrail'e karşı dik dur. Söz veriyorum, yanında duracağım. Benim gibi meydan oku" ifadelerini kullandı.

Huzur ve barış ortamı için ekonomiyi büyütmeyi, gelir dağılımı adaletsizliğini sona erdirmeyi, hukukun üstünlüğünü sağlamayı hedeflediğini anlatan İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim çılgın projem huzur, huzur, huzur. Şimdi bir şey isteyeyim sizden. Dünyada ne kadar yabancı basın varsa geldi, röportaj yaptı. Gazetesi, televizyonu.... Ama Türkiye'dekiler gelemiyor. Dün uyardım, bugün Amasya mitingini vermeyenlerin televizyon kanalının önünde miting yapacağım. Şimdi çıkarın telefonları, biraz canlı yayın yapalım akıllı telefonlardan. Bu da dünyada bir ilk. Türkiye'yi '3 B' ile buluşturacağız. Bir, barışacağız, iki, ekonomik olarak büyüyeceğiz, üç, bölüşeceğiz."

Muharrem İnce, 24 Haziran'da Cumhurbaşkanı olduğunda 3 ay içinde yargıyı düzenleyeceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Yüksek yargı tarafsız ve bağımsız olacak. Yani ABD ve Avrupa Birliği, Türkiye'nin demokrasisini esas alarak 'sizde yargı düzgün değil' diyemeyecek. 24 Haziran'da Cumhurbaşkanı olduğumda yargıyı düzelttikten sonra ABD'ye döneceğim; 'Yargıyı düzelttik, şimdi senden FETÖ'nün iadesini istiyorum' diyeceğim. 24 Aralık Hristiyanların Noel günü. Bu mübarek ramazan gününde söz veriyorum, seçimden 3 ay sonra Amerika'ya, 'FETÖ'yü iade et, eğer etmezsen, 24 Aralık Noel, İncirlik'teki Amerikan askerleri Noel'i Washington'da kutlar' diyeceğim. Bu kadar basit. İster iade et, ister Noel'de Washington'da olsunlar."


Cumhurbaşkanı olduğunun ertesi günü OHAL'i kaldıracağının sözünü veren İnce, şöyle konuştu:

"Diyor ya 'Tek dertleri beni indirmek.' Benim seninle derdim yok. Ben doları, faizi, euroyu, mazot fiyatını indirmek istiyorum. Sen oradan indiğinde mazot fiyatı iniyorsa, benzin fiyatı iniyorsa, faiz iniyorsa, işsizlik iniyorsa sen de in be kardeşim ne olacak? OHAL ilan ettiklerinde dolar 3,02 idi bugün 4,47. Bu OHAL neye yarıyor? Çiftçiye, memura, emekliye bir yararı var mı? OHAL'in bir tek Recep Tayyip Erdoğan’a yararı var. Size söz veriyorum 24’ünün akşamı Muharrem İnce Cumhurbaşkanı mazbatayı alsın, yemin törenini yapsın 1 gün sonra OHAL kalkacak. 16 senedir Türkiye’yi yöneten bir iktidar var. Tek kişi tek başına karar veriyor. Şu anda 2019 bütçesini tek başına yapabilir. Allah'ın izni ile Cumhurbaşkanı olduğumda tek başına bütçe yapmayacağım. Cumhurbaşkanı'na verilen tek başına bütçe yapma yetkisini kullanmayacağım, Meclis'e iade edeceğim. Bana soruyor 'Parayı nereden bulacaksın?' diyor. Suriyelilere 40 milyar dolar para harcandı. Yani ev yapsaydık, konut yapsaydık 2 milyon konut yapardık. 2 milyon aileyi ev sahibi yapardık. Bir tane saray var o saraya 2 milyar dolar harcadılar. Ev yapsaydık o sarayla 100 bin ev yapardı. Sen saraya 2 milyar doları nereden bulduysan, Suriyelilere 40 milyar doları nereden bulduysan ben de parayı oradan bulacağım.''

YORUMLAR (31)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Burhan18 Mayıs 2018 10:41

    hikayeden fasarya.

  • ULAN TROLLER17 Mayıs 2018 23:05

    CB DANIŞMANI" SEÇİMLERDEN SONRA ÇÖZÜM SÜRECİ OLABİLECEĞİNİ "SÖYLÜYOR. BIR DE O SAYFAYA YORUM YAPIN BAKALIM

  • vatansever17 Mayıs 2018 22:52

    CHP Mustafa Kemalle birlikte rahmetli olmustur,......dune kadar yok demokrasi elden gidiyor yok Cumhurriyet elden gidiyor aglayan sizlyan timsah gozyaslari dokarek duygu somuru yapan siz deyilmisiniz,elle tutulur bir tane proje gosterin Cumhurriyet tarihindeAtaturkten sonra..bunlarin amaci ulkeye hizmet edenin onunde takozluk yapmak ve ulkeyi ucbes kisinin somurusune sunmak ,gecmiste ornekleri cok ,yok efendim ucbes kisi ulkede aydin gerisi karanlik zihniyete bak....%20 oy alirsaniz opun basinizin ustune koyun ,Turk Milleti calisana Bu memleketi hizmet edene ihtiyaci var havanda su dovene deyil...

  • Berber bekri17 Mayıs 2018 23:32

    Bana bi uğra o kafayı bi sıfırlayım oksijen girdin az Zoruna gidebilir lakin Türkiye Cumhûriyeti varoldukça CHP de varolacak herkes gider siyaset çöplüğüne CHP kalır istesekte istemesekte böyle alışmaya çalış bana gel arada ense tıraş ı bedavadan yaparım terapi olur sana

  • KILIÇ17 Mayıs 2018 22:52

    ÇILGIN PROJEM ŞUDUR BU ÜLKEDE HER YERDE MERA VAR NE HİKMETSE HAYVAN İTHAL EDİYORUZ GELECEKTEDE SÜT İTHALİNE BAŞLAMADAN BU DEGERLİ MERALARIMIZDA DEVLET KÜÇÜK VE BÜYÜK BAŞ HAYVAN ÇİFTLİKLERİ KURUP İŞLETMESİ HAİNDE DÜNYANIN ET İHTİYACINI KARŞILAYACAK DURUMA GEÇERİZ BAŞKA ÇÖZÜM YOK.

  • cem17 Mayıs 2018 22:10

    Siz memleketin menfaati için muhalefet olarak ne yaptınızki iktidar olunca ne yapacaksınız.Sizin genel başkan yardımcınız açık açık bu iktidar dünyanın en güzel işinide yapsa destekleyecek halimiz yok dedi bumu sizin vatana hizmet anlayışınız.bırakın artık dalevere işlerini

  • ögretmen 17 Mayıs 2018 21:42

    git öğretmenliğine devam et fizik öğretmeni lazım okullara.

  • selim17 Mayıs 2018 21:35

    Kısaca projem mrojem yok demek istedi.Allah korusun başkan olursa başlar kuyruklar.

  • Beyhan17 Mayıs 2018 21:15

    Selahatin efendi senin gibi kara probaganda yapanların sayesinde dolar haddinden fazla çıkıyor Reis dolar bozdurun dediğinde vatansever insanların olduğunu gördük senin gibiler çukura düşmeden dibinde ne olduğunu anlamaz lakin millette bu bol kepçeden sallayan gevşeklere inanıp attan inip eşşeğe binmez

  • Berber bekri17 Mayıs 2018 23:36

    Beyhan atma yaww kendin bile inanmıyorsun su CB.ekonomi danışmanı eşşek yükü para alan jöleli yi de al 100 er dolar bozdurduk deyin bedava tıraş bekri de 500 dolara bayram tıraş da dahil

  • Nejat Demir17 Mayıs 2018 20:03

    Sayın Muaarem İnce Bu gün Her ailenin eğitim çağında çocukları var,bu semt okuluna mecburi kayıt yaptırma sorunu konusunda bir eğitimci olarak eğilmenizi istiyoruz..Buna bir çözüm yolu göstermeniz ricamız..

  • Haberci17 Mayıs 2018 19:44

    Ben size daha enteresan haber vereyim, " BM, Türkiye'nin İsrail yapımı elektronik cihazları İran'a naklederek BM Güvenlik Konseyi'nin Tahran'a yönelik yaptırımlarını ihlal edip etmediğini soruşturmaya başlamış", kaynak odatv.

  • mehmet yılmaz17 Mayıs 2018 18:52

    an itibari ile 27 milyar 300 milyon işbankasının % 28 lik payı ile ortağı chpli kımalın GEL BAKALIM muharremi milletin 10 lirasına göz dikmiş.

  • Berber bekri17 Mayıs 2018 23:40

    Selahatin abi en zorunu söyledin mehmet e okumaz "konuşur ve sallarlar " kendilerinin karşısında "dinler ve yutarlar "olur genelde mutlu mesut yaşarlar sen işi bozdun mehmetlerin

  • Selahattin abi17 Mayıs 2018 20:39

    Yanlış biliyorsun CHP iş bankasından para almıyor alamıyor aç oku

  • Ofli17 Mayıs 2018 18:38

    Bu adamlar dev let yönetecek kapasitesi yok

  • ob18 Mayıs 2018 16:44

    olanın ne hayrını gördük

  • Selahattin abi17 Mayıs 2018 20:40

    Sana göre mi? Yönetenleri gördük burnumuz bilmem neden çıkamıyor Dolar olmuş 4.5 TL Enflasyon 15-16 işsizlik %11 genç işsizlik %24 devlet yönetiliyor değil mi?

  • EMBESİLLER 17 Mayıs 2018 18:35

    YIILAR ÖNCE AKP ILK IKTIDARA GELDİĞİNDE OHAL 'İ KALDIRACAĞINI VAAD EDİP ÖZELLİKLE DOĞU VE GÜNEYDOĞU 'DAN OY ALMIŞTI. PEKİ AKP TERÖRÜ DESTEKLEMEMİŞ Mİ OLUYOR. BÖYLE BİR SAÇMALIK OLABİLİR Mİ.AZICIK AKKILI OLUN VE BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİK YÜRÜTMEYİN.

  • yuh17 Mayıs 2018 20:30

    olmamış yorumun yanlışsın o dönemki ohalle bir mi tutuyosun bugünkü ohalinsebebini . ayrıca senin gibi düşünmeyen embesil sen akıllısın .adilce .

  • .... 17 Mayıs 2018 20:08

    Aynaya bak embesili görürsün. Güney doğuda uygulanan ohal ile bugün tüm Türkiyede uygulanan ohal aynı mı sen önce bunu araştır. Öğren.

  • #TAMAM 17 Mayıs 2018 18:25

    EKONOMİ BATIYOR. YABANCI YATIRIMCI GÜVEN DUYMUYOR. OHAL DARBE REJİMLERİMDE UYGULANAN MECİSİ BYPAS EDEN DEVLETTE LIYAKATIN ESAS ALINMADIĞI,BASKI VE ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALARIN ADIDIR. TROLLER BU UYGULAMALARDAN BESLENDIĞİ İÇİN ONLAR IÇIN NORMAL.

  • Ahmet Özbir17 Mayıs 2018 17:59

    TERÖRİSTLER OH-AL'İMİZDEN NEFRET EDER! Peki sana ne oluyor ey İnce! Bu kafayla seçime gidersen OLURSUN "İP"İNCE!..

  • misafir17 Mayıs 2018 18:31

    ya kardeşim şu salak manilerini al hangi kara delikten çıktıysan geri dön ya. 5 yaşında çocuk zekanla her habere mani yazıp duruyorsun

  • Beyhan17 Mayıs 2018 17:51

    Huzuru kim istemez birileri memleket düşmanlarını gaza getirmese demokrasi uğruna memlekete terörist pazarlamasa zaten huzur olur Şu anda huzurluyuz ve böyle olacaksa sonsuza kadar ohali destekliyorum

  • emekli17 Mayıs 2018 17:49

    bukadar parayı nereden bulacak acaba türkiye kötü durumda diye bağırıyorlar demekki kötü durumda değil başa geçmek için bukadar çabaladığınıza göre şu anda iyi yolda işler

  • Anladın mı Emeksiz 17 Mayıs 2018 19:01

    1)işler yolunda ise niye erken seçim kararı alındı. 2)işler yolunda değil ise aynı adamlara niye millet oy versin .

  • müslüman17 Mayıs 2018 17:37

    müslümanları katlediyorlar ancak bizimkiler sadece kınıyor. arkadaş o adamlarla hep işbirliği içindesiniz. siz geldiğinizden beri BOP projesi son hızla ilerliyor, bu ne biçim müslümanlıktır ki BOP projesine bütün gücünüzle destek veriyorsunuz. ırak, suriye hepsi yerle bir oldu ve biz çok fazla destek verdik. yazıktır müslümanlara, tüm kazığı müslüman gibi görünenlerden yiyoruz... artık uyanın be halk....

  • Murat 17 Mayıs 2018 17:31

    Ne zamandır Ohaldeyiz tam olarak bilmiyorum, heralde sıradan bir vatandaş olarak Ohalin bana hiç bir zararı olmamasından..... Ohalin kime zararı var? Kim neden ohalden rahatsız? Benim görebildiğim kadarıyla terör sevicileri eylemlerini rahat rahat yapamıyorlar, Gezi vari eylemlere kalkışıp bankamatik yağmalayıp, polis arabası yakıp hem vatandaşın hem de devketin malına zarar veremiyorlar. Atatürkün posteriyle Öcalanınkini yan yana getiremiyorlar. Zaten sıradan bir vatandaş olarak benim de devletten istediğim bu... Ohal eğer vadallığı engelliyorsa ohaali bu hale değişmem.

  • tarik17 Mayıs 2018 17:30

    türkiyemize encok huzursuzluk veren pati CHP,dir gezi olaylarini unutmussun sen ince konusurken iki kere düsün sizin vaatlerinize ancak kendi secmeniniz inanir..?

  • mahir17 Mayıs 2018 17:07

    akp nin gidecek olması zaten çılgın projedir. bıktık artık gitsinler ne olacaksa olsun.