BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMuhalif gazeteciye bombalı saldırı----

Muhalif gazeteciye bombalı saldırı

Muhalif gazeteciye bombalı saldırı
16 Ekim 2017 - 23:39 www.finansgundem.com

Malta'da muhalif duruşuyla bilinen araştırmacı gazeteci ve blogger Daphne Caruana Galizia, otomobiline konulan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitirdi

Dünya çapında geçen yıl patlak veren ve kamuoyunda "Panama Belgeleri"  diye bilinen olayın Malta ayağına dair ortaya çıkardığı bilgilerle gündeme gelen  53 yaşındaki Galizia, Bidnja semtindeki evinin yakınlarında, akşam saatlerinde  otomobiliyle seyir halindeyken meydana gelen patlamada öldü.

Olayla ilgili savcılık soruşturma başlatırken, Malta Ordusundan bomba  imha ekipleri de olayı aydınlatmak üzere inceleme başlattı.

Malta basınına yansıyan haberlerde, otomobilin infilak ettiği yerde  oluşan çukurun büyük çapta patlayıcı kullanıldığını gösterdiği ve olayın suikast  olma ihtimalini güçlendirdiği ifade edildi. 

Daphne Caruana Galizia'nın, 15 gün önce savcılığa ölüm tehditleri  aldığına dair başvuruda bulunduğu da öğrenildi.  

Malta'da en çok okunan bloglardan birinin sahibi olan Galizia, geçen  yıl Joseph Muscat liderliğindeki İşçi Partisi (LP) iktidarına mensup bakan Konrad  Mizzi ile Başbakan Özel Kalem Müdürlüğü görevindeki Keith Schembri'nin, Panama  Belgeleri'nde geçen, Panama merkezli offshore şirketlerinin olduğu bilgisini  kamuoyuna aktaran kişiler arasında gösteriliyordu.

Kurmay ekibindeki bazı kişilerin adlarının Panama Belgeleri'nde  geçmesi nedeniyle zor zamanlar geçiren ve bu yıl gittiği erken seçimde buna  rağmen koltuğunu korumayı başaran Başbakan Muscat ise gazetecinin öldürülmesine  tepki gösterdi.

Joseph Muscat, Twitter hesabından, "Bugün ifade özgürlüğüne ve  vatandaşımıza barbarca bir saldırı gerçekleşti. Adalet tecelli edene kadar rahat  olmayacağım. Ülke adaleti hak ediyor." diye yazdı.  

LP'nin Twitter adresinden yapılan açıklamada da "Bugün, Malta gibi  özgür ve demokratik bir ülkede yaşanan şey kabul edilemez. Bizim ülkemiz için çok  kötü bir gün." ifadeleri kullanıldı.  

Anamuhalefet Milliyetçi Parti (NP) lideri Adrian Delia ise Twitter'dan  yaptığı paylaşımda, bu akşam olay yerine giderek gazeteci Galizia'yı anacağını  duyurarak, "Bu, demokrasi ve ifade özgürlüğünün çökmesidir. Buna karşı asla  sessiz kalmayacağız." ifadelerini kullandı.

NP'nin eski lideri Simon Busuttil de "Daphne Caruana Galizia  öldürüldü. Hukukun üstünlüğü çöktü. Demokrasimiz tehlikede." diyerek olaya tepki  gösterdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)