BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMuhalif avı için ordu kurmuş----

Muhalif avı için ordu kurmuş

Muhalif avı için ordu kurmuş
21 Ekim 2018 - 16:40 www.finansgundem.com

Kaşıkçı cinayetinde, Vizyon 2030 programına sosyal medyada getirilen eleştirilerin yer aldığı 9 sayfalık raporun etkisinin olup olmadığı tartışılırken, Suudiler'in sosyal medyada siyasi muhalefeti engellemek için gizli ekip kurduğu ortaya çıktı.

New York Times, ülkenin muhaliflerin ve diğer hedeflerin hesaplarını arka planda izlemek için bir Twitter mühendisi Ali Alzabarah ile anlaştığını ve Riyad'da 'trol çiftliği' kurduğunu yazdı. Alzabarah'ın Suudi yönetiminin muhaliflerin Twitter hesaplarına, IP adreslerine, şahsi bilgilere ve telefon numaralarına erişmesini sağladığı belirtildi.

2015'TE TWITTER'DAN KOVULMUŞ

Batılı istihbarat ajanlarının da dikkatini çeken Alzabarah'ın Twitter tarafından Eylül 2015'te kovulduğu, şu anda Suudi hükümeti için çalıştığı kaydedildi.

EKİBİN BEYNİ KAHTANİ

Habere göre trol ekibi sosyal medyanın merkezde yer aldığı Arap Baharı'nın başladığı 2010 yılında kuruldu. Yüzlerce kişinin çalıştığı ekibin beyni, Prens Muhammed'in çok yakını olan Kaşıkçı cinayeti sonrası görevden alınan Suud el Kahtani idi. Twitter üzerinden muhalif kişileri 'avlayan' sosyal medya uzmanlarının ayda 10 bin Suudi Riyali (3 bin dolar) maaş aldığı ileri sürüldü. Bu kişilerin görevi muhalifleri şahsen taciz etmek ve alevlenen bir muhalif sohbete müdahale edip konuyu dağıtmak olarak tanımlandı.

KAŞIKÇI, GÖNÜLLÜLERDEN OLUŞAN ELEKTRONİK ARILAR EKİBİ KURACAKTI

Kaşıkçı'nın ölümünden önce sosyal medyadaki online tacize karşı bir proje başlattığı, bunun için eylül ayında Kanada'da yaşayan arkadaşı Ömer Abdulaziz'e 5 bin dolar aktardığı belirtildi. Suudi yönetiminin elektronik ordusuna karşı Twitter'da gönüllülerden oluşan bir ekip kurulmasını öngören projenin adı "Electronic Bees" Elektronik Arılar'dı. Kaşıkçı da katledilmesinden bir kaç gün önce Twitter'a "Arılar geliyor" diye yazmıştı.

TWITTER'A ŞİKAYET

Haberde ekibin liderlerinin Suudi Arabistan'ın Yemen'e askeri saldırılarına karşı eleştirileri susturmak için bu yazışmaları Twitter'a ‘hassas mesaj' olarak şikâyet etme kararı aldığı da yer aldı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Muhalif21 Ekim 2018 17:53

    "muhalif avı için ordu kurmuş" nitelendirmesi Türkiye için de çok uygun bir betimleme maalesef. Maalesef ülkeyi bu hâle getirdiler.