BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinMuhabir Fatma'nın 'MERS'le dansı----

Muhabir Fatma'nın 'MERS'le dansı

Muhabir Fatma'nın 'MERS'le dansı
23 Ekim 2014 - 04:58 www.finansgundem.com

Hürriyet muhabiri Fatma Aksu, hac dönüşü ateşlenip halsiz düşünce gittiği hastanede kendini MERS karantinasında buldu

Afrika çıkışlı Ebola virüsü tüm dünyayı tehdit ederken son günlerde bir de MERS virüsü tehlikesi baş gösterdi. Suudi Arabistan'da görülen bu virüs, hac nedeniyle bu ülkede bulunan vatandaşlarımızın dönüşüyle Türkiye'nin de gündemine oturdu. Hürriyet muhabiri Fatma Aksu da hac dönüşü yüksek ateş ve halsizlik şikayetiyle gittiği hastanede MERS şüphesiyle karantinaya alındı. "MERS'in şakası yokmuş" diyen Fatma, yaşadıklarını Hürriyet'teki haberinde anlattı. İşte o haber:

Muhabir arkadaşımız Fatma Aksu, Suudi Arabistan’dan yeni dönmüştü. Birkaç gün sonra ateşlendi. Doktora hacdan döndüğünü söyleyince, bir anda ‘astronotlar gelip, onu götürdü’. İşte “MERS’in şakası yokmuş” diyen Fatma’nın ‘karantina’ izlenimleri...

Hacdan geleli üç-beş gün oldu. Kutsal topraklardaki hac organizasyonu izlemek üzere yıllardır gittiğim Suudi Arabistan’dan yine “Sağ salim dönebildim” diye şükrederken, kaptığım soğuk algınlığı yüzünden kendimi bir anda ‘karantina’da buldum. Her şey, hac yorgunluğunu üzerimden attıktan sonra, birkaç gün önce, işbaşı yaptığım gün başladı. Üzerimde hafif bir kırgınlık vardı ve mevsim değişikliğinden olsa gerek, sürekli bir üşüme hali, soğuk havayla temasla birlikte alerjik olarak kronikleşen, alışageldiğim bir de hafiften nezle başlangıcı.

‘SİZİ ŞÖYLE ALALIM’

İstanbul Büşükşehir Belediyesi’ne gittim. Herkes gömlekle otururken ben üzerim kat kat olmasına rağmen yine de üşüyordum. Bir de halsizlik olunca, basın odasındaki arkadaşlar, “Yan tarafta sağlık ocağı var, bir git görün” dediler. Şehzadebaşı Sağlık Merkezi’nin Acil Servisi’ne girip, şikâyetlerimi  ve bir de hacdan döndüğümü söyleyince, “Siz şuraya oturun” diyen bir hemşire, elime maskeyi tutuşturdu. Bütün sağlık personeli de yüzlerine birer maske geçirip, bütün hastalara “Dışarı” diyerek, Acil Servis’i tamamen boşalttı. Ardından, 112 Acil aranınca, “Şaka mı yapıyorsunuz?” dedim.

‘MAKUL ŞÜPHELİYİM’

Sadece ateşime bakıp, “Sizi başka hastaneye nakledeceğiz. Şüphelisiniz” dediler. Üstelik ateşim de 36.5. Yani yüksek ateş falan yok. Doktoru, hemşiresi, bir telaş, bir panik. Anında odayı boşaltıp, kapıya iki de adam diktiler. Bakanlığın kesin talimatı varmış. Hacdan gelen her hastayı, şikâyeti ne olursa olsun, belli merkezlere yönlendirmeleri gerekiyormuş. Tuvalete gitmek istediğimi söyledim, doktor hanım, “Ben de tutuyorum” diyerek izin vermedi. Bir süre sonra, acı bir siren sesiyle ambulans geldi. İçinden bembeyaz astronot kıyafetli adamlar indi. Kapının dışını da boşaltıp, sanki içeriden azılı bir cani çıkaracaklarmış gibi tertibat almışlardı. Dışarıdakilerin şaşkın bakışları arasında ambulansa binip, sirenler çala çala Haseki Devlet Hastanesi, Enfeksiyon Servisi’ne gittik. Tek kişilik odaya alıp, üzerime kapıyı kapattılar. Hep merak ederdim ‘karantina’ nasıl bir yer diye. İşte sana karantina. İçeriye kimse alınmadığı için sanki hapishane. Kendimi hücreye atılmış gibi hissettim. Telefon dışında kimseyle irtibatın yok. Bir süre sonra kapıdan içeri yine özel kıyafetler içinde, biri girdi. Doktordu. Sırtımı dinlerken, öksüreceğim tuttu. “Öksürüyorsun, yatışınızı yapacağız” dedi. Yatağın ucuna şöyle bir oturdum. Gözüm çarşaftaki bir lekeye lekeye takıldı.



‘İKİ ŞARTIMIZ VAR’

Çarşafın değiştirilmesini istedim. Görevli üzerine astronot kıyafetlerinden geçirip tam çarşafı sererken, kapıda hastane yetkilileri belirdi. Doktor, bende klinik MERS bulguları olmadığı, karantinada tutulmama gerek olmadığını ancak bir şartla beni taburcu edeceklerini söyledi: “Maskeni sakın çıkarma, en küçük ateş yükselmesi halinde hemen 112 Acil’i ara, hacdan geldiğini söyle ve derhal buraya gel!”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)