BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMorgan Stanley'den dolar yorumu----

Morgan Stanley'den dolar yorumu

Morgan Stanley'den dolar yorumu
30 Temmuz 2016 - 13:03 www.finansgundem.com

Morgan Stanley: "Dolar için kötü günler yaklaşıyor" yorumunda bulundu

Morgan Stanley küresel döviz stratejist başı Hans Redeker, müşterilerine doların önümüzdeki birkaç ay içerisinde yüzde 5 düşeceğini, Fed’in yakın bir zamanda faiz artırımına gitmeyeceğini ve ABD ekonomik verisinin giderek kötüleşeceğini söyledi.

Dolar, ABD büyümesinin ekonomistlerin tahmininden neredeyse yarı yarıya az olmasının ardından, Cuma günü yüzde 1.3 düşerek, Nisan ayından beri en kötü haftasını kaydetmişti. Redeker, “ABD ekonomisinin gösterdiği sonuca dair oldukça kötümseriz.” dedi ve “İç göstergelerimize baktığınızda, talep gücünün zayıflayacağını gösteriyor.” diye konuştu.

Dolar geçtiğimiz haftalarda, beklentilerden iyi gelen istihdam, perakende satışlar ve sanayi üretimi verilerinin Fed’in yakın zamanda faiz artırma olasılığını desteklemesiyle ralli yapmıştı. Dolar boğalarının umutları, Çarşamba günü Fed yetkililerinin sadece kademeli bir şekilde Faiz artırımı olacağı sinyalleri vermesiyle suya düştü. Cuma günkü büyüme verisinin Nisan-Hazian periyodunda yüzde 1.2’lik büyüme göstermesiyle ise altüst oldular. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini ise yüzde 2.5’ti.

Vadeli işlem traderları bu seneki bir faiz artırımına 3’te 1 şans verirken, bu oran haftanın başında yüzde 50’ydi. Temmuz istihdam ve imalat verisi gelecek hafta açıklanacak ve yatırımcılara Fed’in yıl sonuna kadarki politikası hakkında daha temiz bir okuma yapmasını sağlayacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)