BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMoody's'den Türkiye ve Rusya açıklaması----

Moody's'den Türkiye ve Rusya açıklaması

Moody's'den Türkiye ve Rusya açıklaması
28 Nisan 2017 - 08:50 www.finansgundem.com

Moody's: Rusya ve Türkiye, ortak büyüme zorlukları ile karşı karşıya

Moody's Rusya ve Türkiye'nin farklı emtia döngüsüne maruz kalmalarına rağmen ortak büyüme zorlukları ile karşı karşıya olduğunu belirtti. Moody's Yatırımcı Hizmetleri'nin yeni raporunda Rusya ve Türkiye'nin daha önce destekleyici kredi esaslarında genel olarak bir bozulma gösterdiğini, bunların arasında büyüme potansiyeli ve daha az ölçüde mali ölçüler olduğunu belirtti.

Rusya ile Türkiye'yi karşılarştıran rapor, iki ülkeyi karakterize eden kredi genişlemesi ve zorlukları gözden geçiriyor.

Raporu kalame alan Moody's Başkan Yardımcısı Kristin Lindow "Türkiye'nin büyük ekonomik büyüme potansiyeli var ama Rusya'nın ekonomisi daha büyük ve zengin" ifadelerine yer veriyor. Lindow "Türkiye'nin önümüzdeki üç dört yıl boyunca büyümesini, % 1,5 olan Rusya'nın iki katı, % 3 civarında bekliyoruz, Türkiye'nin daha elverişli demografik özellikleri var" dedi.

Rapor Türkiye'nin büyümesinini aşağı yönlü risklerin çoğaldığını, buna karşın son krizleri atlatan Rusya'nun yukarı doğru riskler olduğunu belirtti.

Raporda Türkiye'de yapısal zorluklar, düşük tasarruf oranı, toplam verimliliğin düşmesi ve işgücü piyasasının verimsizliğine dikkat çekiliyor.

Rapor ayrıca Türkiye'nini demografik koşullarının Rusya'dan daha fazla büyümeyi destekleyici potansiyel olduğu belirtildi. 

Rusya ve Türkiye'nin kamu borcunun önümüzdeki iki yıl boyunca yükseleceğini belirten rapor, ancak bu artışların GSYH'nin payına göre ılımlı olacağı vurgulandı.

Moody's iki ülkenin borç rasyosunun önümüzdeki iki yıl içinde kademeli olarak artacağını öngörüyor.

Rapor Rusya'da jeoploitiğin neden olduğu risk görürken, Türkiye için dış finans ve iç politik duerumun ana risk faktörü olduğunu belirtti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)