BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMoody's'den Türkiye değerlendirmesi----

Moody's'den Türkiye değerlendirmesi

Moody's'den Türkiye değerlendirmesi
17 Kasım 2017 - 21:44 www.finansgundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's yıllık kredi analizinde Türkiye'nin kredi profili açısından büyüme ve borç göstergelerinin kilit önemde olduğu vurgulandı

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in yıllık kredi analizinde, Türkiye'nin kredi profilinin güçlü büyüme ve görece güçlü kamu maliyesi ile siyasi risk ve dış etkilere hassasiyeti dengelediği belirtildi.

Türkiye'nin kamu maliyesinin geçtiğimiz yıl bir miktar bozulduğu belirtilen analizde ülkenin "güçlü ekonomik büyümesinin ve yönetilebilir kamu borcu göstergelerinin kredi için kilit önemde olduğu belirtildi.

Kamu maliyesine ilişkin göstergelerin -küresel faizlerin yükseldiği, halihazırda yüksek spreadlerin ve borçlanma ihtiyacının mevcut olduğu bir ortamda- büyük bir ihtimalle zorlayıcı olacağı ifade edildi.

Daha fazla bütçe açığının ve borçlanmanın borç/GSYİH rasyosunu on yıllık istikrarlı düşüşün ardından yukarı yönlü bir seyire oturttuğu vurgulandı. Moody's toplam kamu borcu/GSYİH oranının 2018'de yüzde 30'un altında kalmasını bekliyor.

Kredi derecelendirme kuruluşu, Türkiye'nin iç siyasi gelişmeler ve dış finansman ihtiyacını işaret ederek, olay riskine duyarlı olduğuna dikkat çekti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)