BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMoody's'den küresel kredi görünümü değerlendirmesi----

Moody's'den küresel kredi görünümü değerlendirmesi

Moody's'den küresel kredi görünümü değerlendirmesi
08 Kasım 2017 - 14:59 www.finansgundem.com

Moody's, küresel ülke kredi reyting görünümlerinin "durağan" olduğunu, gelecek yıl da sağlıklı büyüme kaydedilmesinin beklendiğini açıkladı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's küresel ülke kredi reytingi görünümlerinin "durağan" olduğunu açıkladı. Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, bu yıl görülen sağlıklı ekonomik büyümenin gelecek yıl da devam etmesinin beklendiği kaydedildi.

Açıklamada Moody's'in derecelendirme yapılan ülkeler içerisinde 102 ülkenin kredi notu görünümünün "durağan", 13'ünün "pozitif" görünüme sahip olduğu bildirildi. Negatif not görünümüme sahip ülke sayısının ise bir önceki yılki 35 seviyesinden 22'ye gerilediği vurgulandı.

Moody's açıklamasında yerel belirsizliklerin ve sosyal gerilimlerin bazı ülkelerde ekonomik ve mali reformların gerçekleştirilmesi konusundaki isteği azaltabileceği, bazı Avrupa ülkeleri ve Japonya'da istihdam piyasası reformlarının halen devam ettiği belirtildi. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Filipinler ve Hindistan'da ise mali hareket alanının genişletilmesi için tedbirlerin uygulandığı kaydedildi. Brezilya, Güney Afrika ve Türkiye gibi ülkelerde politik ve sosyal meselelerin reformların hızlıca uygulanması önünde engel oluşturmaya devam ettiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Moody's Küresel Reytingler Direktörü Alastair Wilson, "Küresel reytinglerin uyumlu görünümü, küresel reytinglerin dörtte üçünün durağan görünüme sahip olması ile yansıtılmıştır. Giderek artan kuvvetli büyüme görünümü, yüksek borç ve artan jeopolitik gerilimlere ilişkin riskleri dengelemektedir" ifadesini kullandı.

Wilson, "Makro ekonomik ortam küresel kredi notları açısından bir yıl önce olduğundan daha olumlu. Moody's, 2018 yılında küresel ekonomik büyümenin yüzde 3'ün üzerinde gerçekleşmesini beklemektedir. Bu olumlu büyüme hükümetlere ekonomik ve mali reformları gerçekleştirmeleri için daha uzun vadeli bir pencere açacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)