BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMoody's'den İngiltere'ye uyarı----

Moody's'den İngiltere'ye uyarı

Moody's'den İngiltere'ye uyarı
19 Ekim 2017 - 17:03 www.finansgundem.com

Moody’s EMEA Başkanı Schaafsma, "Politika faizinde artış hanehalkının, özellikle düşük gelirli olanların finansmanı açısından sorun oluşturabilir." ifadesini kullandı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s'in Avrupa, Orta Doğu ve Doğu Avrupa (EMEA) Başkanı Annabel Schaafsma, İngiltere'de hanehalkı borçlanmasının halihazırda yüksek seviyede ve artmaya devam ettiğini belirterek, "Politika faizinde artış hanehalkının, özellikle düşük gelirli olanların finansmanı açısından sorun oluşturabilir." ifadesini kullandı.

Annabel Schaafsma, yaptığı yazılı açıklamada, İngiltere'de hanehalkı borçlanmasının halihazırda yüksek seviyede ve artmaya devam ettiğini bildirdi.

Schaafsma, "Tüketiciler ekonomide bozulmaya ve enflasyonda artışa karşı hassas durumda. Politika faizinde artış hanehalkının, özellikle düşük gelirli olanların finansmanı açısından sorun oluşturabilir." ifadelerini kullandı.

Schaafsma, ülkede tüketici kredilerinin artış hızının hanehalkı gelir artış hızını aştığını bildirdi.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) verilerine göre, Temmuz 2016'da 192 milyar sterlin olan teminatsız tüketici kredisi hacmi, bu yılın aynı döneminde 201,5 milyar sterline yükseldi.

İngiltere'de enflasyon da eylülde yıllık bazda yüzde 3 artarak Nisan 2012'den bu yana olan en yüksek seviyesine ulaştı.

Uzmanlar, eylül ayındaki enflasyon artışının ardından BoE'nin gelecek ay politika faiz oranını artırabileceğini belirtiyor. BoE, politika faiz oranını halihazırda tüm zamanların en düşük seviyesi olan yüzde 0,25'te tutuluyor.

BoE Başkanı Mark Carney, salı günü Parlamento’da yaptığı konuşmada, AB referandumundan bu yana sterlindeki değer kaybının enflasyonun artmasına neden olduğunu belirterek, "Enflasyonun önümüzdeki aylarda potansiyel olarak yüzde 3 seviyesinin üzerine çıkması beklediğimiz bir durum." ifadesini kullanmıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)