BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMoody's: Ukrayna yüzde 7.5 daralacak----

Moody's: Ukrayna yüzde 7.5 daralacak

Moody's: Ukrayna yüzde 7.5 daralacak
22 Aralık 2014 - 18:24 www.finansgundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Ukrayna ekonomisinin bu yılsonu itibarıyla yüzde 7.5 daralacağını öngördü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Ukrayna ekonomisinin bu yılsonu itibarıyla yüzde 7,5, gelecek yıl ise yüzde 6 daralmasının beklendiğini açıkladı.

Moody’s'in, Ukrayna ekonomisine ilişkin değerlendirmesinde, ülkedeki ekonomik bozulmanın ve kötüleşen kamu finansmanının gelecek yıl tahvil yapılandırmasına gidilmesi olasılığını artırdığı belirtildi.

Ukrayna’daki politik gerilimin ve kırılgan dış finansman yapısının ülkenin Caa3 negatif kredi notu üzerinde baskı oluşturduğu kaydedilen değerlendirmede, Ukrayna ekonomisinin bu yılın sonu itibarıyla yüzde 7,5, 2015 yılında ise yüzde 6 daralmasının beklendiği dile getirildi.

Moody's değerlendirmesinde, Ukrayna’nın büyüme tahminlerinin, mevcut ekonomik krizin yüksek belirsizlik ortamında nasıl çözümleneceğine bağlı olduğu vurgulandı. Bu yıl içerisinde yerel talebin azaldığına dikkati çeken Moody's, ülke para biriminin yüzde 50’den fazla değer kaybettiğine ve enflasyonist baskıların arttığına işaret etti.

Ukrayna’nın bu yılın sonu itibarıyla Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'ya (GSYH) oranla yaklaşık yüzde 5 kamu açığı vermesinin beklendiğini belirten Moody’s, Ukrayna’nın döviz rezervinin ise kasım ayında 8 milyar dolara gerilediğinin altını çizdi.

Ukrayna’nın gelecek yıl ödemesi gereken 28 milyar dolarlık dış borcu olduğunu aktaran Moody’s, Uluslararası Para Fonu (IMF), Avrupa Birliği ve diğer finans kuruluşlarından alınan kredilerin bu ödemeler için yeterli olamayabileceğini de vurguladı. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)