BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMİT'e flaş atama!----

MİT'e flaş atama!

MİT'e flaş atama!
10 Şubat 2015 - 17:51 www.finansgundem.com

MİT'te Hakan Fidan'ın yerine gelen isim belli oldu

Milli İstihbarat Teşkilatı'nda Hakan Fidan dönemi resmen bitti. Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran'daki genel seçimlerde milletvekili adayı olmak için istifasını veren MİT Müsteşarı Fidan'ın dilekçesini resmen işleme koydu. Bugün saat tam 17.00'de, MİT Müsteşarlığı'na resmen atama yapıldı.
 
Davutoğlu'nun imzasıyla Fidan'ın yerine Müsteşar Yardımcısı İsmail Hakkı Musa "vekaleten" atandı.
 
FİDAN'DAN İNCE SİYASİ JEST
Hakan Fidan, 2010 Mayıs ayından bu yana sürdürdüğü MİT Müsteşarlığı görevinin son gününde, hatta son saatine kadar çalışmaya devam etti. Fidan, "MİT Müsteşarı" sıfatıyla, Başbakanlık'taki iç güvenlik toplantısına katıldı. Saat 14.30 başlayan toplantıdan Fidan, ince siyasi bir jest yaparak erken ayrıldı. Fidan, toplantıdan ve Başbakanlık'tan, istifa dilekçesinin yürürlüğe gireceği saat olan 17.00'den sadece yarım saat önce, ayrıldı.
 
TOPLANTIYA KİMLER KATILDI
Başbakanlık Resmi Konut'ta gerçekleştirilen ve saat 15.30'da başlayan toplantıya Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Bülent Arınç ve Numan Kurtulmuş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Başbakanlık Başmüşaviri Ali Sarıkaya ve Hatem Ete katıldı.
 
SURİYE, MISIR VE EN ÖNEMLİSİ ÇÖZÜM SÜRECİ
AK Parti iktidarları döneminde önce TİKA Başkanı, ardından Başbakanlığı döneminde Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevini yapan Hakan Fidan, Türkiye için pek çok kilit iç ve dış politika konusunda kilit rol oynadı.
 
Mısır'a darbe öncesinde pek çok kez, Başbakan'ın özel temsilcisi sıfatıyla giden Fidan, hükümetin Suriye politikasındaki en önemli isimlerden de biriydi.
Ancak Fidan, en çok çözüm sürecinde oynadığı rolle anıldı.
 
Medyanın karşısında görev süresi boyunca sadece bir kez çıkarak, bir basın toplantısıyla MİT içindeki yeniden yapılanmayı anlatan Hakan Fidan, son olarak da Katar Emiri'nin Ankara ziyaretinde, Emir'e Esenboğa'dan ikametine ayrılan yere kadar otomobilde eşlik ederek, kamuoyunun dikkatini çekmişti. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)