BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMısır'da 29 kişiye 'Türkiye adına casusluk' gözaltısı----

Mısır'da 29 kişiye 'Türkiye adına casusluk' gözaltısı

Mısır'da 29 kişiye 'Türkiye adına casusluk' gözaltısı
22 Kasım 2017 - 16:02 www.finansgundem.com

Mısır'da, Türkiye adına casusluk yaptıkları ve terör örgütüne katıldıkları suçlamasıyla 29 kişi başsavcının emriyle gözaltına alındı.

Mısır devlet haber ajansı MENA, Genel İstihbarat Servisi'nden yapılan bir soruşturmanın sonuçlarına göre, bu kişilerin Mısır'daki Müslüman Kardeşler hareketinin tekrar iktidara getirilmesi planı uyarınca telefon görüşmelerini kaydederek Türk istihbaratına bilgi aktardıklarını iddia edildi.

Kara para aklama ve lisanssız döviz ticareti yapmakla da suçlanan sanıkların uyrukları belirtilmedi. Şüpheliler aynı zamanda para aklamak ve lisanssız olarak döviz ticareti yapmakla da suçlanıyor.

Mısır’da 30 yıllık Hüsnü Mübarek yönetiminin halk isyanıyla 2012’de devrilmesi sonrası Müslüman Kardeşler mensubu Muhammed Mursi ülkenin ilk seçilmiş cumhurbaşkanı olarak iktidara gelmişti.

Ankara ve Kahire arasındaki ilişkiler Mursi'nin 2013 yılında protesto gösterileri üzerine askeri darbeyle devrilmesinin ardından gerilmişti. Mısır, darbenin ardından Müslüman Kardeşler hareketini terör örgütü ilan etti ve üst düzey üyelerinin çoğu tutukladı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)