BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMikro İHA'lar askerin yardımcısı olacak----

Mikro İHA'lar askerin yardımcısı olacak

Mikro İHA'lar askerin yardımcısı olacak
04 Şubat 2018 - 07:59 www.finansgundem.com

Zeytin Dalı Harekâtı dün iki haftayı geri bırakırken, kara birliklerinin ilerleyişi devam etti

Sınır hattına giden güvenlik uzmanı Abdullah Ağar Hürriyet’e, “Birliklerin morali çok iyi. Bülbül Dağı ve Darmık Dağı’nın ele geçirilmeleri çok önemli. Şimdi hedefin Bülbül ve Darmık dağları arasındaki yolu birleştirmek olduğunu düşünüyorum, iki dağ arasındaki çataklar temizlenecek. Bunun çift yönlü etkisi olur. Hem Afrin’e iniş yolu rahatlamış olur hem de bu bölgelerden Amanoslara sızma yolu kapanır” açıklaması yaptı.

MESKÛN MAHAL HAZIRLIĞI

Bordo Bereli ve Özel Harekât’ın Afrin’de meskûn mahal operasyonları için hazırlıkları da sürüyor. Afrin kent merkezindeki yerleşim alanlarında teröristlere karşı ‘Kirpi’, ‘Kobra 1’, ‘Kobra 2’ ve ‘Ejder’ gibi zırhlı, silahlı araçlar da kullanılacağı için bu araçların da bölgeye sevkıyatına hız verildi.

Özel Kuvvetler, Afrin sokaklarında teröristlerin tuzaklarına karşı ve saklandıkları yerleri bulmak için ‘mikro insansız hava araçlarını da (İHA)’ kullanacak. Uzunluğu 10, genişliği 2.5 santimetre, ağırlığı 18 gram olan ‘mikro İHA’nın 3 kamerası var. Kameralardan biri normal görüntüde yüksek kalite sağlarken, bir diğeri termal, üçüncüsü ise gece görüş sistemine sahip. Radarlar tarafından fark edilmeyen, sesi duyulmayan 1.6 kilometre menzile sahip ‘Mikro İHA’ 25 dakika havada kalabiliyor.

899 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

TSK, bir bilgilendirme notu yayımlayarak, Zeytin Dalı Harekatı’nda toplam 899 teröristin öldürüldüğünü ve uçakların 538 hedefi imha ettiğini açıkladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)