BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMHP'nin af teklifinin detayları! 163 bin kişi yararlanacak----

MHP'nin af teklifinin detayları! 163 bin kişi yararlanacak

MHP'nin af teklifinin detayları! 163 bin kişi yararlanacak
25 Eylül 2018 - 05:42 www.finansgundem.com

MHP'nin dün TBMM Başkanlığı'na sunduğu kısmi af teklifinin ayrıntıları ortaya çıktı. Yaklaşık 163 bin mahkumu ilgilendiren teklifte, kasten adam öldürme, işkence, casusluk, Atatürk aleyhine ve devlete karşı işlenen suçlar kapsam dışı

MHP, 162 bin 989 tutuklu ve hükümlüyü kapsayan kısmi af teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu. 19 Mayıs 2018 tarihine kadar işlenen suçları kapsayan teklifte, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, çocukların cinsel istismarı, kasten adam öldürme, işkence, casusluk, Atatürk aleyhine ve devlete karşı işlenen suçlar kapsam dışı. Uyuşturucu suçu işleyen 50 bin 386 kişi düzenlemeden yararlanabilecek. Teklifin ana hatları şöyle:

TOPLAM CEZADAN İNDİRİM

Yedi maddeden oluşan teklifle, tabi oldukları infaz hükümlerine göre çekilmesi gereken toplam cezadan şartlı indirim yapılması ve bunun sonucu olarak infazı gereken cezası kalmayan hükümlü ve tutukluların salıverilmesi düşünülüyor. Kesinleşmiş hükümlerde, hükümlü olanların tabi oldukları infaz hükümlerine göre çekmeleri gereken toplam ceza süresinden beş yıl indiriliyor.

SUÇ İŞLERSE GERİ ALINACAK

Hükümlünün birden fazla cezası olması halinde indirim, her bir ceza için ayrı ayrı uygulanmayacak ve tabi olunan infaz hükümlerine göre çekilmesi gereken toplam cezadan bir defaya mahsus olmak üzere yapılacak. Beş yıl indirim yapıldıktan sonra infazı gereken ceza kalmaması durumunda hükümlü salıverilecek. Salıverilen hükümlülerin, bihakkın tahliye tarihine kadar hapis cezasını gerektiren kasıtlı bir suç işlemeleri ve bu hapis cezasının kesinleşmesi halinde, yapılan indirim geri alınarak cezaların infazına başlanacak.

KAPSAM DIŞINDA KALANLAR

Teklifte, aftan istisna olacak bazı suçlar şöyle belirtildi: “‘Devletin Ülkesine ve Egemenliğine Karşı Cürümler’, ‘Vatandaşın Devlete Karşı Harbe Katılması’, ‘Siyasi Mahiyetteki Vesikalarla İlgili Suçlar’, ‘Gizli Kalması Lazım Gelen Malumatla Alakalı Casusluk - ifası Menedilen Malumata İlişkin Casusluk’, ‘Taksirle İşlenen Casusluk’, ‘Yayılması Yasaklanan Haberleri İfşa’, ‘Devlet Sırlarından Yararlanma-Devlet Hizmetinde Sadakatsizlik’, ‘Anayasa Düzeni İhlal, Yasama Organının Fonksiyonlarını Engelleme Suçları’, ‘Ülkenin Güvenliğini Tehlikeye Koyacak Yayınlar’, ‘Cumhurbaşkanına Suikast ve Fiili Saldırı’, ‘Silahlı Çete Kurma Cürümleri’, ‘Silahlı Çeteye Yardım’, ‘Devletin Emniyetine Karşı Gizli Suç İttifakı’, ‘İşkence Suçu’, ‘Mefruz Cebirle Irza Geçme’, ‘Reşit Olmayan 15 Yaşını Bitirmiş Küçüklerle Rızaen Cinsi Münasebet’, ‘Fuhuş Maksadıyla Kadın Oynatmak’, ‘Söz Atma ve Sarkıntılık Cürümleri’, ‘Kasten Adam öldürme’, ‘Aile Fertlerine Kötü Muamele’, Terörle Mücadele Kanunu Kapsamındaki Suçlar, ‘Organ veya Doku Ticareti’, ‘Cinsel Saldırı, taciz’, ‘Çocukların Cinsel İstismarı’, ‘Reşit Olmayanla Cinsel İlişki’, ‘Devletin Birliğini ve Ülkenin Bütünlüğünü Bozmak’...

GİZLİ BİLGİLERİ AÇIKLAMA

‘Anayasayı İhlal’, ‘Yasama Organına Karşı Suç’, ‘Hükümete Karşı Suç’, ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine Karşı Silahlı İsyan’, ‘Silahlı Örgüt’, ‘Silah Sağlama’, ‘Devletin Güvenliğine İlişkin Bilgileri Temin Etme’, ‘Siyasal veya Askeri Casusluk’, ‘Devletin Güvenliğine ve Siyasal Yararlarına İlişkin Bilgileri Açıklama’, ‘Gizli Kalması Gereken Bilgileri Açıklama’, ‘Uluslararası Casusluk’, ‘Yasaklanan Bilgileri Temin’, ‘Devlet Güvenliği İle İlgili Belgeleri Elinde Bulundurma’, Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun, Orman Kanunu’nda Yer Alan Suçlar’.” (Hürriyet / Umut Erdem)

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bide.25 Eylül 2018 13:13

    bide ne zaman af çıksa ardından suç işlemelerde patlama oluyo. araçtırmalar yayınlanmıyor neden tek taraflı işler ve açıklamalar hep ? bir masumun ailesi ve yaşantısı gitse kim verecek bunun hesabını ? tesavüzcisu sapığı piskopatı tinercisi kokocusu torbacısı vb. bırak içerde kalsın. idam eidlmediğin şükretsin ne affı ?

  • ..haha25 Eylül 2018 13:11

    yerel seçime kadar TV ler radyolar konuşulur goruşulur. seçimle riçin iyi pirim olacaktır. üretemeyen, fabrika açamayan, işsizliği düşüemeyen, ekonomiyi düzeltemeyen, esnflasyonu düşüremeyen, usdyi dizginleyemeyen, yani yapılacka işleri yapamayanlar için en basit iş YAZI YAZ, YAS AÇIAKRT VE UYGULA. SIFIR MALİYET BEDAVA HİZMET :D

  • oğuz25 Eylül 2018 12:42

    Askere gidenden para alıyorsun da af edilenlerden neden almıyorsun.

  • rasim25 Eylül 2018 12:40

    Bedava af olmamalı,,her birinden 5000 er tl alınmalı ki devlet kalkınsın,,160.000 mahkum 5000 er tl veremez mi?

  • Bika25 Eylül 2018 11:36

    Uyuşturucu ticareti yapan organize suç örgütü liderlerini ve hapisteki elemanlarını kurtarmak Bahçeli'nin önceliği gibi.TBMM'den çıkarken kapsamı genişler ve her türlü suç işleyenlerin cezaları indirilir.

  • atakan25 Eylül 2018 11:26

    Suçlularla aynı havayı solumak istemiyorum. Herkes cezasını çekmeli. 163 000 kişiyi affetsek bile bunların çoğu en kısa zamanda yine suç işleyip içeri girerler. Suçlularla aynı yolda aynı mahellede aynı semtte aynı dolmuşta aynı metroda olmak istemiyorum. Cezalarını en son güne kadar çeksinler.

  • Pardus25 Eylül 2018 11:05

    Bu partinin amacı adalete güveni sarsma, cezaların caydiriciligini azaltma, halk arasında kin ve nefret duygularını uyandırma ve toplumu yeni bir suç dalgası ile sarsmak. Yani bir nevi Türk toplumuna yapılacak bir terörist saldırı. Cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyorum

  • AfHiçOlmasın25 Eylül 2018 11:00

    Kişilere karşı işlenen suçların affı, bu ülkede teklif edilemeyecek şekilde kapanmalı. Devlet isterse kendine işlnemiş vergi suçu, vb. konularda af çıkartabilir, bana karşı işlenmiş suçu ancak ben affederim, affedene de hakkımı helal etmem.

  • Berber bekri25 Eylül 2018 08:22

    1 kişiyi hapisten çıkarabilmek için 163 bin kişiyi cikaracaklar onuda beceremez 300 bine dayanır bu iş....

  • vatandaş25 Eylül 2018 07:36

    Sayın Mhp'daşlarım ! suç işleyen suçunun cezası ne ise karşılığını ödemeli. Hatta bu konudaki cezai müeyideler dahada arttırılmalı ki suç işleme oranını azaltıcı etki yapsın. Siz hangi akla hizmet ediyorsunuz kimleri hapisten kurtarmak istiyorsunuz. Ceza evi çok dolmuş, söylersin tokiye ihtiyacı 3-5 ayda karşılar. bu bir sorun mu. Çok dolu gerekçenizi esefle kınıyorum.