BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMHP'den flaş dokunulmazlık hamlesi----

MHP'den flaş dokunulmazlık hamlesi

MHP'den flaş dokunulmazlık hamlesi
03 Mart 2016 - 17:19 www.finansgundem.com

Oktay Vural, dokunulmazlıkla ilgili fezlekeleri gündemine alması ve görüşmesi için TBMM Başkanlığı'na bugün müracaat ettiklerini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, dokunulmazlıkla ilgili fezlekelerin karma komisyon gündemine alınmasına yönelik müracaatlarını TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a bir yazıyla ilettiğini bildirdi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural terörle mücadeleyi gündeme getirerek dokunulmazlık fezlekelerinin gündeme getirilmesi için TBMM'ye müracaatta bulunduklarını belirtti. Vural şunları söyledi:

'KABUL EDİLEMEZ'

"Yargının hazırlamış olduğu fezlekeler TBMM'de bekletilirken TBMM kürsüleri terör örgütüne methiyeler düzülen bir kürsü haline getirilirken meclisteki iradenin eli kolu bağlı kalması kabul edilemez. Yargının çalışmasını istiyoruz. Terörle mücadele edeceksek terör örgütüyle ve siyasi uzantılarıyla da bu örgüte üye olmak ve yardım yataklık yapmaktan dolayı haklarında fezleke olan milletvekilleriyle de mücadele etmek gerekir. Bu kararlılığın TBMM'de dile getirilmesi için yargının taleplerini tamamlaması için karma komisyonunun bunları gündemine alarak toplanması gerekmektedir."

'EN ÖNEMLİ VE ÖNCELİKLİ MESELE BU'

MHP'nin anayasa ve adalet komisyonu üyeleri bu dokunulmazlıkla ilgili fezlekelerin karma komisyon gündemine alınmasına yönelik müracaatlarını TBMM başkanına bugün ilettim yazıyla. Fezlekelerin gündeme alınması için TBMM'ye bugün müracaatımızı yaptık. Dokunulmazlık dosyaları gündeme alınmalıdır. O vekili dokunulmazlık zırhıyla milletin egemenliğini temsil etmesi mümkün değildir. Bu yüzden yargının çalışmasını temin etmek üzere bu dokunulmazlık zırhının kaldırılmasını talep ediyoruz. Şu ana kadar 26'ncı dönem dokunulmazlıklarının 452 dokunulmazlık dosyası var 261 adeti HDP'nindir. Türkiye'nin en önemli ve öncelikli meselesidir bu. Bu zihniyetin bir dokunulmazlık zırhına tabi tutularak genel kurula havale edilmesi gerekiyor."
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HİLAL03 Mart 2016 18:59

    Sayın tayip emir verdi balıklama atlayın atlamazsanız ayıp olur kapı kulları.

  • ÖZ-ÖZ03 Mart 2016 17:36

    Hee, yolsuzları her daim AK'layıp, paklayın. Hadi ordan, siz daha parti içinde demokrasiden aciz, mahkemesiz kendini yönetemeyen adamlarsınız.