BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMey İçki’de kulis bombası: Satıyor mu?----

Mey İçki’de kulis bombası: Satıyor mu?

Mey İçki’de kulis bombası: Satıyor mu?
14 Aralık 2018 - 13:06 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük alkollü içki üreticisi Diageo'nun, 2011 yılında satın aldığı Mey İçki’nin rakı markaları ve fabrikalarını satma planı iddiası kulislere düştü

FINANSGUNDEM.COM – KULİS HABER

Mey İçki’deki sürpriz karar iddiası kulislere sızdı…

2006 yılında ABD'li özel girişim sermayesi TPG Capital tarafından yüzde 90'ı 800 milyon dolara satın alınan, 5 yıl sonra İngiliz alkol devi Diageo’ya  1.5 milyar eoruya satılan Mey İçki’nin Türkiye’deki pazarını daraltacağı konuşuluyor.

Finansgundem.com’a ulaşan kulis bilgilerine göre şirket rakı markalarını ve fabrikalarını Anadolu Grubu’na satma planları içinde.

İŞTE MARKALAR

180 ülkede ticari faaliyetleri 80 ülkede bölge ofisleri bulunan alkollü içki üreticisi Diageo’nun şemsiyesi altına giren Mey’in ürün portföyü içerisinde Yeni Rakı, Tekirdağ Rakısı, İstanblue ve Binboa votkaları, Kayra, Terra ve Buzbağ şarapları gibi markalar yer alıyor.

Şirket ayrıca, Dieago’nun ürün portföyündeki Johnnie Walker, Crown Royal, J&B, Windsor, Buchanan's viskileri, Smirnoff, Ciroc ve Ketel One votkaları, Baileys, Captain Morgan, Don Julio, Tanqueray gibi markaların iç piyasadaki dağıtımını sürdürüyor.

ANADOLU GRUBU HOLDİNG'DEN AÇIKLAMA YAPILDI

AG Anadolu Grubu Holding, Mey İçki'nin fabrikalarının alınacağına dair habere ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Çeşitli basın kaynaklarında yer alan Mey İçki'nin rakı markaları ve fabrikalarının Anadolu Grubu tarafından satın alınacağı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır.
Anadolu Grubu Holding ve bağlı ortaklıklarından Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayi A.Ş.'nin bugün itibarı gündeminde böyle bir konu yer almamakta olup, bu yönde alınmış herhangi bir karar olmadığı gibi bir çalışma da yoktur."

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)