BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMetro geldi konut fiyatları yüzde 144 arttı----

Metro geldi konut fiyatları yüzde 144 arttı

Metro geldi konut fiyatları yüzde 144 arttı
15 Aralık 2017 - 13:58 www.finansgundem.com

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattı güzergahında bulunan konut fiyatlarındaki artış yüzde 11 den yüzde 144'e fırladı.

Ulaşım projelerinin gayrimenkul değerini en fazla etkileyen unsurların başında geldiğini belirten Endeksa Kurucu Ortağı ve CEO’su Görkem Öğüt, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattının konut değerlerine etkisiyle ilgili olarak şunları kaydetti: “Anadolu yakasında yaşayanların uzun süredir heyecanla beklediği Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattı özellikle Çekmeköy, Ümraniye gibi daha önceden ulaşımı zor olduğu düşünülen bölgelerin Üsküdar’a erişimini çok kolaylaştırdığı için oldukça önemli. Bu nedenle konut fiyatlarındaki artışı metro inşaatının başladığı tarihten itibaren gözlemliyoruz. Metro güzergahındaki mahallelerde en düşük artış %11 seviyesinde iken, pek çok bölgede iki kat ve daha fazla artış görüldü. Metro hattının değerlere etkisini önümüzdeki dönemde de Çekmeköy ve civarında görmeye devam edeceğiz.”

Konut değerleri 2.5 kata varan artış gösterdi

16 istasyonun yer aldığı metro güzergahındaki konut değerlerinde temel atılış tarihinden itibaren 2.4 kata varan artış görüldüğünü belirten Öğüt, “Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattı istasyonlarının yer aldığı 16 mahalle göz önünde bulundurulduğunda, en fazla artışın Üsküdar’ın Altunizade, Mimar Sinan ve Sultantepe mahallelerinde olduğu görülüyor. Bu bölgelerdeki konut satış fiyatlarında metro inşası başladığından beri görülen artış oranı %144 seviyesinde. Yani bu bölgelerdeki konut fiyatları 2.4 kat artış gösterdi“ bilgisini verdi.

Altunizade‘de 1.458.000 TL, Mimar Sinan‘da 451.000 TL, Sultantepe‘de 791.000 TL, www.endeksa.com’un güncel verilerine göre Üsküdar’ın Altunizade mahallesinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 8.625 TL’ye kadar çıkmış durumda. Altunizade’de ortalama konut fiyatı 1.458.000 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ise ortalama 37 yıl. %41’inin işyeri olduğu Mimar Sinan mahallesinde konutların ortalama metrekare satış fiyatı 4.375 TL, ortalama konut fiyatı 451.000 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi 22 yıl. Sultantepe mahallesinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 6.875 TL, ortalama konut fiyatı 791.000 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 31 yıl.

Yamanevler‘de artış %116, İcadiye‘de %115, Atatürk‘te %100

Endeksa.com verilerine göre Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattının Yaman Evler durağının bulunduğu Ümraniye’nin Yaman Evler mahallesinde, metro inşaatının başladığı tarihten itibaren görülen konut değer artışı %116 seviyesinde. Yaman Evler’de ortalama konut metrekare satış fiyatı 3.900 TL, ortalama konut fiyatı 374.000 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi 25 yıl. Bağlarbaşı durağının bulunduğu Üsküdar’ın İcadiye mahallesinde aynı dönemde görülen değer artışı %115 seviyesinde. İcadiye’de ortalama konut metrekare satış fiyatı 5.400 TL, ortalama konut fiyatı 601.000 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 27 yıl. %100 artışla konut fiyatlarının metro inşaatının başladığı tarihten bu yana iki katına çıktığı Ümraniye durağının bulunduğu Ümraniye Atatürk mahallesinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 4.125 TL, ortalama konut fiyatı 470.000 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi 26 yıl.

Nişantepe‘de artış %98, Bulgurlu‘da %97, Necip Fazıl ve Altınşehir‘de %91

Çekmeköy-Sancaktepe durağının bulunduğu Çekmeköy Nişantepe mahallesinde metro temelinin atılmasından itibaren konut fiyatları %98 oranında artmış durumda. Nişantepe mahallesinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 3.475 TL, ortalama konut fiyatı 399.000 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi 24 yıl. Konut fiyatlarında %97 artış görülen Üsküdar’ın Bulgurlu mahallesinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 3.975 TL, ortalama konut fiyatı 443.000TL, konut yatırımının geri dönüş süresi 25 yıl. Dudullu durağının bulunduğu Ümraniye’nin Necip Fazıl mahallesinde ve Altınşehir durağının yer aldığı Altınşehir mahallelerinde konut fiyatlarında %91 artış görülüyor. Endeksa verilerine göre Necip Fazıl’da ortalama konut metrekare satış fiyatı 3.625 TL, ortalama konut fiyatı 418.000 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi 22 yıl. Altınşehir mahallesinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 3.175 TL, ortalama konut fiyatı 315.000 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi 26 yıl.

Kısıklı‘da artış %87, İnkılap‘ta %86, Çakmak‘ta %82, Adem Yavuz‘da %67

Endeksa‘nın güncel verilerine göre Kısıklı durağının bulunduğu Üsküdar’ın Kısıklı mahallesinde metro inşaatının başlama tarihinden beri konut fiyatlarında %87 artış görüldü. Kısıklı mahallesinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 4.050 TL, ortalama konut fiyatı 533.000 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi 25 yıl. Ümraniye’nin İnkılap mahallesinde metro inşaatının başladığı tarihten bugüne konut fiyatlarında %86 artış görüldü. İnkılap mahallesinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 3.800 TL, ortalama konut fiyatı 384.000 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi 23 yıl. %82 artış görülen Çakmak mahallesinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 3.125 TL, ortalama konut fiyatı 311.000 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi 23 yıl. Lise durağının bulunduğu Ümraniye’nin Adem Yavuz mahallesinde %67 artış görülüyor. Bölgede ortalama konut metrekare satış fiyatı 2.750 TL, ortalama konut fiyatı 290.000 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi 24 yıl. Toplu Konutlar durağının bulunduğu Ümraniye’nin Madenler mahallesinde %54 seviyesinde artış görüldü. Endeksa verilerine göre Madenler’de ortalama konut metrekare satış fiyatı 3.550 TL, ortalama konut fiyatı 428.000 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi 25 yıl.

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattı güzergahı üzerinde bulunan 16 mahalle içinde metro inşaatının başlamasından beri konut fiyatlarında en düşük artış görülen ise Ihlamur Kuyu durağının bulunduğu Ümraniye’nin Tepeüstü mahallesi. Tepeüstü’nde metro inşaatının başladığı tarihten itibaren konut fiyatlarında %11 artış görüldü. Bölgede ortalama konut metrekare satış fiyatı 3.575 TL, ortalama konut fiyatı 362.000 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi 24 yıl.

Üsküdar %118, Çekmeköy %68, Ümraniye %24 değerlendi

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattında yer alan 3 ilçedeki konut fiyatlarında metro inşaatının başlamasından itibaren görülen değişim incelendiğinde, en büyük artışın %118 ile Üsküdar’da olduğu görülüyor. Üsküdar genelinde konut fiyatları iki kattan fazla artış gösterdi. Çekmeköy’de bu dönemde konut fiyatlarında %68, Ümraniye’de ise %24 artış görüldü.

Endeksa - Gayrimenkul değerlemede dijital teknolojilerin gelişmiş olanaklarını kullanan www.endeksa.com, sisteme herhangi bir konutun konum ve özelliklerini giren herkese piyasa değerini anında sunmaktadır. Türkiye’nin her yerinde saha araştırmaları yapan lisanslı Endeksa değerleme uzmanlarının hazırladığı verilere dayanarak anında bilgi veren platform, otomasyona dayalı istatistiki modelleme ve makine öğrenimi yöntemleri ile konut değerlerini hızla ve doğru bir şekilde hesaplayabilmektedir. Endeksa, konut satış ve kira değerlerinin yanı sıra bölge bazında yaşayanların demografik bilgileri, bölgedeki ticari parametreleri ve yaşam alanlarını da sunmaktadır. Gayrimenkul profesyonellerinin yanı sıra bireysel kullanıcıların da yoğun olarak kullandıkları platform, kullanıcılara yapmış oldukları otomatik değerlemeleri raporlayabilme, güvenilir ve bağımsız görüşe ulaşmak için bulundukları bölgelere hakim deneyimli uzmanlardan görüş raporu talep etme imkanı da sağlamaktadır. Endeksa ile en iyi yatırım bölgelerini hızla belirlemek mümkün olmaktadır. Yatırım için düşünülen bölgeler il, ilçe, mahalle ya da konum bazında seçildiğinde, konut türüne göre ortalama kiralara, satış fiyatlarına ve fiyat değişim trendlerine ulaşmak sadece saniyeler almaktadır. Kullanıcılar kendi evlerinin değerini de kolaylıkla öğrenebilmektedir. Bunun için haritadan işaretleyip konut özellikleri girildiğinde, Endeksa evin piyasa değerini anında hesaplamaktadır. Yaşam tarzına göre ev seçimi de Endeksa ile kolaylaşmaktadır. Kullanıcının yaşamayı düşündüğü bölgeler il, ilçe mahalle ya da konum bazında seçildiğinde, sosyal göstergeler ve çevredeki yaşam olanakları hızla görüntülenmektedir. Uzman görüşü ise Endeksa’nın bir diğer fark yaratan hizmetidir. Bireysel ya da ticari karar vermeden önce kullanıcılar lisanslı Endeksa uzmanlarının görüşüne başvurabilmektedir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)