BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinMeteoroloji uyardı! Kar geliyor----

Meteoroloji uyardı! Kar geliyor

Meteoroloji uyardı! Kar geliyor
23 Ekim 2014 - 09:27 www.finansgundem.com

Türkiye'ye Balkanlar'dan soğuk hava dalgası geliyor. Balkanları etkisi altına kar yağışı Türkiye'de de etkili olacak

Özellikle Bosna Hersek'te etkili olan kar yağışı ve Balkanları etkisi altına alan soğuk hava dalgası Türkiye'ye geliyor. Meteoroloji kar yağışı uyardı.

Bosna Hersek'te, hava sıcaklıklarının aniden düşmesiyle birlikte sabah erken saatlerinde başlayan yağmur ilerleyen saatlerde yerini kara bıraktı. Son günlerde güneşli havaya alışan Saraybosnalılar aniden başlayan kar yağışına hazırlıksız yakalandı. Saraybosna'da etkili olan kar yağışı nedeniyle, kent merkezinde trafikte aksamalar olduğu görüldü.

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji yetkilileri, Saraybosna yakınlarında bulunan Byelaşnitsa Dağı'nda hava sıcaklığının sabah saatlerinde eksi 3 derece olarak ölçüldüğünü, en yüksek hava sıcaklığının ise Adriyatik Denizi kıyısındaki Neum'da 22 derece olarak tespit edildiğini bildirdi.

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının yüksek kesimlerde 10 santimetreyi geçtiğini, ayrıca ülkenin bazı bölgelerinde de şiddetli fırtına beklendiğini kaydetti.

Bosna Hersekli meteorolog Jelyko Maystoroviç, yaptığı açıklamada, hava sıcaklığının çok hızlı bir şekilde değiştiğini söyledi.

Balkanlar'da etkili olan kar yağışı ve soğuk hava dalgasının Türkiye'yi de etkileyeceğini ifade eden Maystoroviç, şöyle konuştu:

"Balkanlar'a kuzeybatıdan gelen soğuk hava dalgası, Türkiye'ye doğru devam edecek. Ancak Türkiye'ye ulaşana kadar yavaşça etkisini kaybedecek olan soğuk hava dalgasından dolayı, bu ülkede olağandışı yağışların meydana geleceğini sanmıyorum" diye konuştu.

Maystoroviç, Bosna Hersek'te ise yoğun yağışların üç gün boyunca etkili olacağını ve hava sıcaklığının sıfırın altına düşeceğini belirtti.

Hafta sonundan itibaren yağışların azalacağını bildiren Maystoroviç, düşük hava sıcaklıklarının ise etkisini koruyacağını sözlerine ekledi.

YAĞIŞLAR HAYATI FELÇ ETTİ

Soğuk ve yağışlı hava Balkanlar'ın bir başka ülkesi olan Hırvatistan'da hayatı olumsuz etkiliyor.

Riyeka kenti yakınlarında bulunan Gorski Kotar Dağı'na mevsimin ilk karı düşerken, şiddetli rüzgar nedeniyle başkent Zagreb'de bazı ağaçların devrildiği görüldü.

Yoğun yağışlar, başkent Zagreb'de trafiği olumsuz etkilerken, şehrin bazı ilçelerinde su baskınları yaşandığı ifade edildi. Belediye ekiplerinin, su tahliye çalışması başlattığı kaydedildi.

Sırbistan Meteoroloji Merkezi'nden alınan bilgilere göre, ülkenin güney kısımlarında hafif yağışların etkili olduğunu, sağuk hava ve kar yağışının ise önümüzdeki günlerde beklendiğini bildirdi

Hava sıcaklığının Makedonya genelinde de düşüşte olduğu görüldü. Meteoroloji yetkilileri, ülkede bu akşam yağmur ile yüksek bölgelerde kar yağışı beklendiğini açıkladı.

Makedonya'da bu sabah hava sıcaklığının 0 ile 5 derece arasında ölçüldüğü, gün boyunca ise hava sıcaklığının 6 ile 15 derece arasında beklendiği ifade edildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)