BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez faiz indirimine devam edecek mi?----

Merkez faiz indirimine devam edecek mi?

Merkez faiz indirimine devam edecek mi?
25 Mayıs 2016 - 19:42 www.finansgundem.com

Ziraat Yatırım Ekonomisti Bora Tamer Yılmaz, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasından (TCMB) faiz indirimlerine devam edileceği ancak bunun hızının artık yavaşlayacağı sinyali aldığını söyledi.

Ziraat Yatırım Ekonomisti Bora Tamer Yılmaz, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasından (TCMB) faiz indirimlerine devam edileceği ancak bunun hızının artık yavaşlayacağı sinyali aldığını söyledi.

TCMB'nin Banka Ekonomistleri Bilgilendirme Toplantısı'na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, "Faiz indirimlerinin devam edeceği, ancak bunun hızının artık yavaşlayacağı sinyalini aldım çünkü amaçları fonlama maliyetini ana faiz haline getirmek. Mevcut fonlama kompozisyonunun yüzde 40'ı koridorun üst bandından gerçekleştiği için 50 baz puanlık indirimin fonlama maliyetine etkisi 20 baz puanla sınırlı kalıyor. Fonlama maliyetinin nihai olarak yüzde 7,50 düzeyinde bulunan politika faizi ile güncel fonlama maliyeti yüzde 8,50 arasında bir yerde oluşması beklenebilir." ifadelerini kullandı.

Ticari kredi oranlarında 100 baz puan kadar iyileşme beklendiğini aktaran Yılmaz, TCMB'nin bu iyileşmenin büyük ölçekli şirketlerde 80 baz puana kadar ulaştığını, KOBİ'lerde ise kredi riski nedeniyle bunun 35 baz puan olduğunu gözlemlendiği bilgisini verdi.

Yılmaz, ithal mal fiyatlarındaki düşüş nedeniyle yılın son döneminde çekirdek enflasyondaki iyileşmenin daha belirgin hale geleceğinin, ancak bunun zaman içerisinde olacağının beklendiğini dile getirdi.

"Çekirdek enflasyonun düşmesi bekleniyor"
Garanti Yatırım Başekonomisti Gizem Öztok Altınsaç ise çekirdek enflasyon seyrinin birikmiş kur etkisi sebebiyle hala yüksek olduğunun, fakat 3. çeyrek (yaz veya yaz sonu) itibarıyla düşmesinin beklendiğini ifade etti.

TCMB'nin enflasyon raporunda da belirttiği üzere çekirdek enflasyonun sene sonunda manşet enflasyona yakınsamasının beklendiğini aktaran Altınsaç, "Gıda fiyatlarındaki düzelmenin mayıs ayında da devam etmesini, kısa vade olumlu iklim koşulları ve gıda komitesinin tedbirleriyle gıda fiyatlarında düşük seyrin korunması bekleniyor. Bu da TCMB'nin yüzde 9'luk yıl sonu gıda enflasyonu beklentisinde aşağı yönlü risklerin arttığına işaret ediliyor." dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)