BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMerkez Bankası önlemler için hazır bekliyor----

Merkez Bankası önlemler için hazır bekliyor

Merkez Bankası önlemler için hazır bekliyor
26 Temmuz 2016 - 10:55 www.finansgundem.com

TCMB Başkanı Çetinkaya, "Gerekli görülmesi halinde finansal istikrarı koruyacak önlemler alınacak" dedi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Başkanı Murat Çetinkaya, 2016 yılının üçüncü 'Enflasyon Raporu'nu açıklıyor.

Çetinkaya küresel belirsizliklerin gelişen ülkelerde hisse senedi kaynaklı çıkışlara yol açtığını belirterek, "Küresel risk iştahı Fed beklentileriyle arttı" dedi.

Çetinkaya, gerekli görülmesi halinde finansal istikrarı koruyacak önlemlerin alınacağını belirterek, "Merkez Bankası olarak ülkemizin refahı için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

17 Temmuz'da duyurulan önlemlerin finansal sistemin likiditeye etkin şekilde ulaşmasına destek sağladığını ifade eden Murat Çetinkaya, "Piyasaları yakından takip ederek, gerektiği taktirde tüm önlemleri alacağız. Yurt içi belirsizliklerin etkisinin geçici ve sınırlı olacağını değerlendiriyoruz. 17 Temmuz tedbirleri piyasalarda yaşanan oynaklığı sınırladı." diye konuştu.

Önümüzdeki dönemde Banka'nın para politikası duruşunun enflasyon görünümüne bağlı olacağının altını çizen Çetinkaya, "Temmuz ayı ortasına kadar geçen dönemde getiri eğrisi geçtiğimiz rapor döneminde tüm vadelerde aşağıya kaydı. Ancak ilerleyen günlerde yurt içi gelişmelere paralel olarak getiri eğrisi aşağı kaydı. Ticari krediler tüketici kredilerine göre daha yüksek oranda büyümeye devam etti.

Ticari kredilerde ve tüketici kredilerinde büyüme eğilimlerinin 2016 başından itibaren bir toparlanma sergilediğini görüyoruz, bu mevsimsel etkilerden kaynaklanıyor ve hala geçen yılın altında seyrediyor" dedi.

"Sıkı para politikası, cari denge iyileşmesi, kredi büyüme oranlarının makul düzeyde seyretmesi ekonomik kırılganlıkları azaltan önemli unsurlar oldu" diyen Çetinkaya, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yol haritası ve sıkı para politikasının finansal istikrarı desteklediğini düşünüyoruz, gerekirse finansal istikrarı destekleyici ek tedbirler almaya devam edeceğiz.

Yılın 2.çeyreğinde gıda ve enerji gruplarında enflasyon yükselirken, çekirdek gruplarda geriledi. 2.çeyrekte temel mal enflasyonun ana eğiliminde önceki çeyreğe göre belirli değişim olmadı.

İktisadi faaliyet ılımlı ve istikrarlı şekilde büyümeye devam ediyor. Dış talebin büyümeye olumlu katkısının sınırlı olacağını tahmin ediyoruz, büyümenin kaynağının iç talep olacağını tahmin ediyoruz." 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)