BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMerkez Bankası kredi kartı faiz oranlarını güncelledi----

Merkez Bankası kredi kartı faiz oranlarını güncelledi

Merkez Bankası kredi kartı faiz oranlarını güncelledi
16 Eylül 2018 - 10:50 www.finansgundem.com

Merkez Bankası 1 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere kredi kartı faiz oranlarını değiştirdi

Merkez Bankası kredi kartlarından alınan faiz oranlarını değiştirdi. Kurum, kredi kartı işlemlerinde aylık azami akdi faiz oranınını yüzde 2.25, aylık azami gecikme Faiz oranını yüzde 2.75, yabancı para cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranını yüzde 1.80, aylık azami gecikme faiz oranını yüzde 2.30 olarak gelirledi. 

Merkez Bankası'ndan şu açıklama yapıldı:

1 Ekim 2018 tarihinden geçerli olmak üzere, Türk lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı yüzde 2,25, aylık azami gecikme faiz oranı yüzde 2,75, yabancı para cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı yüzde 1,80, aylık azami gecikme faiz oranı yüzde 2,30 olarak belirlenmiştir.

Bankalar, diğer ülkelerde olduğu gibi, kredi kartı faiz oranlarını bireysel kredi faizlerine göre daha yüksek belirlemektedir. Bu nedenle, kısa vadeli kredi gereksinimi olan kredi kartı sahiplerinin bu gereksinimlerini kredi kartları yerine tüketici kredileri yoluyla karşılamaları menfaatlerine olacaktır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)