BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez Bankası her belgeyi isteyebilecek----

Merkez Bankası her belgeyi isteyebilecek

Merkez Bankası her belgeyi isteyebilecek
05 Aralık 2017 - 08:43 www.finansgundem.com

TCMB, döviz pozisyonunu etkileyen işlemlerini izlemek amacıyla her türlü bilgi ve belgeyi istemeye yetkili olacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), gerçek ve tüzel kişilerin  döviz pozisyonunu etkileyen işlemlerini izlemek amacıyla belirleyeceği  gerçek ve tüzel kişilerden her türlü bilgi ve belgeyi istemeye yetkili  olacak. 
'Torba Tasarı' olarak bilinen 7061 sayılı 'Bazı Vergi Kanunları  ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, istenilecek bilgi ve belgelerin kapsamı, toplanma ve  izlenme yöntemi, doğruluğunun denetimi, paylaşımı, destek hizmeti  temini de dâhil olmak üzere usul ve esaslar Merkez Bankası tarafından belirlenecek.
Merkez Bankası tarafından istenilen bilgi ve belgeleri vermeyen,  gerçeğe aykırı veren veya belirlenen usul ve esaslara aykırı olarak  veren gerçek kişiler ile tüzel kişilerin görevli ve ilgilileri hakkında  bin günden iki bin güne kadar adli para cezasına hükmolunabilecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Klik05 Aralık 2017 09:30

    TCMB önce kendi kararlarının ülkedeki birileri tarafından etkilenmesini, değiştirilmiesini önlesin, sonra piyasaya ayar versin. Kendini korumaktan aciz bir kurum.