BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkel: Avrupa Para Fonu kuralım----

Merkel: Avrupa Para Fonu kuralım

Merkel: Avrupa Para Fonu kuralım
04 Haziran 2018 - 09:11 www.finansgundem.com

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Para Fonu'nu bir kez daha gündeme getirdi

Euro Bölgesi'nin kurtarma fonu olan Avrupa Finansal İstikrar Fonu (EFSF) ve Avrupa Finansal İstikrar Mekanizması'nın (EFSM) halefi Avrupa İsitkrar Mekanizması'nın (ESM) yerine Avrupa Para Fonu gündemde kalmaya devam ediyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Euro Bölgesi'ni tehdit eden borç sorunları içindeki üyelere kısa vadeli finansman sağlamak için hükümetler arası nitelikte bir Avrupa Para Fonu'na ihtyaç bulunduğunu vurguladı.

Merkel, "Euro Bölgesi'nin tamamını tehlikeye sokuyorsa Avrupa Para Fonu üyelere yardım etmek için uzun vadeli kredi verebilmeli. Kredilerin vadesi 30 yıla yayılabilir ve yapısal reform şartı getirilebilir." dedi.

Merkel, 5 yıl vade gibi kısa vadeli kredilerin de mümkün olabileceğini ifade etti.

Fon, bir anlamda Euro Bölgesi'nin kendi IMF'si olacak.

Avrupa Komisyonu, 2017'nin Aralık ayı başında ESM'nin Avrupa Para Fonu olarak değişmesini ve hükümetler arası kontrolünün AB hukukuna göre Avrupa Parlamentosu'na verilmesini ortak bütçe ve bölge maliye bakanlığı ile birlikte gündeme getirmişti.

Alman ve Fransız hükümetleri Komisyon'un teklifini desteklerken  Parlamento kontrolündeki kurtarma fonu fikrine karşı çıkıyor.(Business HT)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)