BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivMercedes’e gölge düşüren hasarlı araç skandalı----

Mercedes’e gölge düşüren hasarlı araç skandalı

Mercedes’e gölge düşüren hasarlı araç skandalı
17 Kasım 2017 - 09:02 www.finansgundem.com

Borsagundem.com’un “Mercedes hasarlı aracı ‘sıfır’ diye satıyor” haberi, otomotiv dünyasına bomba gibi düştü. Dev markayı sevenler şokta!

FINANSGUNDEM.COM

Dünyanın önemli otomobil markaları arasında yer alan ve 50. Yılını kutlayan Mercedes Benz’in adına, güvenirliliğine gölge düşüren ‘büyük skandal’. Borsagundem.com’un dün manşetten duyurduğu, “Mercedes hasarlı aracı ‘sıfır’ diye satıyor” haberi, otomotiv dünyasını sarsarken, Mercedes hayranlarını da şoke etti. Mercedes Benz ve satışın gerçekleştirildiği bayisi Topkapı Mengerler Ticaret Türk A.Ş.'nin, yarattıkları müşteri mağduriyeti karşısındaki umursamaz tutumları da haberde genişçe işlendi. İşte Borsagundem.com'da yer alan ve gündem yaratan skandalın ayrıntıları…

SIFIR DİYE SATILAN ARAÇTAKİ HASAR

Dünyanın önemli otomobil markaları arasında yer alan ve 50. Yılını kutlayan Mercedes Benz, sıfır diye sattığı aracın hasarlı çıkması nedeniyle müşterisini büyük zarar uğrattı.  Mercedes Benz Türk AŞ. bayisi olan Topkapı Mengerler Ticaret Türk A.Ş.'den 10.03.2016 tarihinde toplam 242.296,23 TL bedel ile aynı tarihli, 774191 Seri E Sıra No'lu (61489223926) faturaya konu GLC 250 4M Exclusive (2539461) tipi 34 DS ….. plakalı araç satılmak istenirken gerçekler ortaya çıktı.

ARAÇ İKİNCİ EL OLARAK SATILIRKEN ORTAYA ÇIKTI

Satılmak istendiğinde talipli olan müşteri tarafından araçta yaptırılan ekspertizde, Kaporta-Boya Ekspertiz ve Check-Up Raporunda belirtildiği üzere, ''Araçta nokta, ezik ve çiziklerin'' bulunduğu tespit ediliyor. Ekspertiz raporu sonrası Mengerler Ticaret Türk A.Ş’den aracı satan kişiye ulaşan müşteri, konuyu aktardığında, “Bizim bir bilgimiz yok. Belki Almanya’dan bu şekilde gelmiştir” yanıtıyla karşılaşıyor.

SUÇ ALMANLAR'IN ÜZERİNE ATILIYOR

“Yani Almanlar mı bizi kazıkladı?” şeklindeki tepki üzerine, “Belki siz yokken birileri aracı kullanmış ve sizden habersiz yaptırmıştır” cümlesini kuruyor müşteri temsilcisi.

Müşterinin, ısrarlı bir şekilde boyanın ve hasarın ne zaman olduğunu Mercedes servisinin tespit edebileceğini söylemesi üzerine araç Mercedes Mengerler servisinde kontrole alınıyor. İncelemede böyle bir hasarın varlığı tespit ediliyor. Müşterinin, “Bunu bir rapor olarak bana sunabilir misiniz?” şeklindeki talebine ise, “Bizim böyle bir hizmetimiz yok” cevabı veriliyor.   

HİLE İLE GİZLENEN HASAR ARACIN DEĞERİNİ DÜŞÜRÜYOR

Hile ile gizlenen hasar dikkate alındığında, ‘sıfır’ diye müşteriye satılan aracın değeri de gerçek değerinin çok altına düşüyor. Mağduriyetinin giderilmesi için noter yoluyla Mercedes Benz Türk A.Ş ve bayisi olan Topkapı Mengerler Ticaret Türk A.Ş’ye ihtarname gönderen müşteri, aradan aylar geçmesine rağmen bir yanıt alamıyor.

Hile ile gizlenen hasardan ithalatçı ve bayinin yanı sıra üretici de hukuki ve cezai olarak sorumlu olduğu için konunun tüketici mahkemesinde çözüme kavuşturulması bekleniyor. 

*

Mercedes Sells damaged car as brand new  

German otomotive giant Mercedes sells damaged cars in Turkey as a brand new car. 

Among the world's major car brands and celebrating it's anniversary Mercedes sold a used and damaged car in Turkey as a brand new car. Customer of famous brand have a big loss because of this operation.

Damaged car sold by Topkapı Mengerler Ticaret Türk A.Ş. (Which is a Dealer of Mercedes Benz in Turkey) in the date of 10.03.2016 and priced 242.296,23 TL. Invoice number of this selling was 774191 Serial: E Queue No: 39 (61489223926) and type of the car was GLC 250 4M Exclusive.

After buying customer take the car an expertise and asking for an expertise report. And this reports shows that: vehicle has little dents and scratches. After this reports buyer asking his dealer person in Mengerler about the situation. And his dealer said that; "They do not have any information about this scratches. It is possible to this car came form Germany in same way"

Dealer tried to blame Germans 

Buyer asked to his dealer "Is this a fraud from Germans?" The answer is; "May be someone else used your car when you are unaware"

Then customer asking to his dealer, Expert of Mercedes can find the exact timing of this schratchs and painting

and you should do that. Insist from the customer forced to dealer accept it. Then tehir experts examining on car and they are accepted to damage. Customer asking them to a printed report of what they said. But they are refusing this order and said that: "We do not have that kind of a service" 

Damage hiding by cheat taking down value 

This damage which hidden by cheat taking down to value of the car which sold as a brand new car. Customer of the company send an warning to the company through notary public. But after several months the customer can not get e response form Topkapı Mengerler Ticaret Türk A.Ş 

In this case importer, dealer and producer are responsible in same way to the customer and there can be legal and criminal liability for there of them. 

After this cycle problem wil be in the consumer court is expected to be resolved.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MEHMET17 Kasım 2017 09:27

    utanç verici mercedes'e derhal yüklü bir dava açılmalı , satılan tüm arabalar manevi tazminat verilmeli