BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinMenekşe’nin en yeni balıkçısı Galapagos açıldı----

Menekşe’nin en yeni balıkçısı Galapagos açıldı

Menekşe’nin en yeni balıkçısı Galapagos açıldı
19 Kasım 2014 - 06:44 www.finansgundem.com

Galapagos Restaurant, Ekvator bölgesinin farklı balık çeşitlerini Türkiye’ye getirdi

SİBEL KÖKLÜ – FINANSGUNDEM.COM

Genç girişimci iş kadını Sevda Kasapoğlu, Florya Menekşe sahilinde açtığı balık restoranı Galapagos ile Ekvator bölgesi balıklarını Türkiye’ye getirip lezzet tutkunlarının beğenisine sundu. Restoranın açılış törenine eski TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz da katılarak, açılış kurdelesini kesti. Sevda Kasapoğlu, restoran için Menekşe lokasyonunu seçme nedenini şöyle anlattı:

“Eşim Kaan Kasapoğlu Yeşilköy’ de doğup büyümüş. Ben de uzun zaman Yeşilköy’ de yaşadım. Restoranı açma kararımızda Menekşe’nin Florya, Yeşilköy ve Yeşilyurt’ a yakınlığı önemli bir etken oldu. Yenilikçi iş fikrine sahip girişimciler olarak, Menekşe’nin muhteşem deniz manzarası ve eski ününü yitiren plajları ile hak ettiği değeri bulamadığını düşünüyoruz. Dünya standartlarına uygun olarak hazırladığımız restoranımızın, bulunduğu bölgeyi de kalkındırıp gerçek hak ettiği değeri bulmasını istiyoruz”.



Yönetim danışmanı Adnan Nas‘ın Başkanlığını yaptığı TÜSİAD International ABD Çalışma Grubu’nun üyesi olan Sevda Kasapoğlu, fırsat buldukça eşi ile birlikte uzun seyahatler yaptıklarını söylüyor:

“Dünya üzerinde hemen her ülkenin kendine özgü bir mutfak kültürü var. Biz de uzun yıllar dünyayı gezdikten ve farklı kültürlerin yemek anlayışını, tatlarını, sunumlarını tecrübe ettikten sonra sektöre sıcak bakmaya başladık. Kültürlerle beraber farklı tatlar da insanda iz bırakır. Eşim de ben de, uzlaşı yanlısı, paylaşımcı, insanları seven, hümanist bir yapıya sahibiz. Sosyal hayatta hancı mı yoksa yolcu mu diye sorarsanız yolcuyuz. Hep farklı insanlarla farklı mekanlarda olmayı seviyoruz. Ama bu işi yapmak da cazip geldi bize. Bir önceki yılbaşında Balkan turu yaptıktan sonra kendimizi bir anda Galapagos Restoran’ın tadilatını yapar bulduk.  Bizi diğer restoranlardan ayıran en belirgin özellik iyi birer gezgin olmamız. Galapagos Restaurant aracılığı ile balık tutkunlarına ve farklı lezzetleri keşfetmekten hoşlananlara, bugüne kadar Türkiye’de tatma şansı bulamadıkları Ekvator bölgesinin çok farklı balıklarını keşfetme fırsatını sunmaya başladık”.


İsmini Büyük Okyanus’un doğusunda bulunan Ekvador'a bağlı takımadalardan alan Galapagos’un şefi, alanında son derece uzman bir isim olan Executive Şef Cafer Oruç. Dekorasyon ise tamamen Sevda Kasapoğlu tarafından yapılmış. Gezgin bir ruhu yansıtıyor.
Galapagos’ta Ekvator’dan, Peru’ya, Amazonlara ait lezzetleri tatmak mümkün. Örneğin Tilapia balığı sadece Galapagos tarafından sunulan ve birçok kişinin daha önce denemediği lezzet seçeneklerinden biri. Klasik ızgara balık anlayışını kırmaya çalıştıklarını söyleyen Sevda Kasapoğlu, “Mönümüzde tamamen taze ürünler kullanarak, ülkemizin çeşitli denizlerinden ve dünyanın çeşitli okyanuslarından ithal ettiğimiz balıkları, Türk damak zevkini bozmadan, farklı tatlar ve sunumlarla müşterilerimize sunuyoruz. Galapagos’ta alışılagelmiş klasik ızgara balık anlayışını kırmaya çalıştık. Farklı materyallerle yaptığımız sunumlar da dikkat çekiyor. İki kattan oluşan mekanımızda alt kat ve terasta iki ayrı bar tasarladık. Müşterilerimiz içeceklerini yudumlarken, güneşin batışını teras bardan izlerken, günün tüm yorgunluğunu atabilecek. Günlük hayatın koşturmacasına ara verip kendinizi şımartmak isterseniz Galapagos’a bekliyoruz” dedi.



Galapagos’ta diğer balık restoranlarından farklı olarak çocuklar da düşünülmüş. Anne-babaları yemek yerken, çocukların keyifli vakit geçirip oyalanabilecekleri bir çocuk oyun odası da bulunuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)