BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMemur zammı görüşmeleri başladı----

Memur zammı görüşmeleri başladı

Memur zammı görüşmeleri başladı
03 Ağustos 2015 - 12:37 www.finansgundem.com

Milyonlarca Kamu Görevlisi ve memurun beklediği zam görüşmeleri Ankara'da başladı.

Kamu görevlilerinin 2016-2017 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarını belirlemek üzere yürütülecek toplu sözleşme görüşmelerinin ilk toplantısı başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Reşat Moralı Toplantı Salonu'ndaki görüşmelerde Kamu İşveren Heyeti'ne, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyetine ise Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın başkanlık yapıyor.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in de yer aldığı görüşmeye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem, Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü İlhan Hatipoğlu, yetkili sendikaların temsilcileri ve ilgili bürokratlar katıldı.

Türkiye Kamu Sen ve Memur-Sen üyeleri arasında oturma düzeni sebebiyle tartışma yaşandı. Salondaki gerilim nedeniyle toplantı 45 dakika gecikmeli başladı.

Toplantıdan önce, KESK Genel Başkanı Özgen, basın açıklaması yapmak için sabah saatlerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yürümek isteyen KESK üyelerine polisin müdahale etmesine tepki gösterdi.

ÇELİK TOPLANTI ÖNCESİ KONUŞTU
Çalışma Bakanı Faruk Çelik, memurlarla görüşme öncesinde basın mensuplarına açıklama yaptı.

Çelik, görüşmelerle ilgili teknik detaylar verdi ve şöyle konuştu:

"İki yıllık toplu görüşme sürecinde ciddi deneyimler elde ettiğimizi belirtmek istiyorum. Geçmiş yıllarda bu masalarda yapılan konularda eksiklik hissettik. Hizmet kollarıyla daha iyi diyalog kurulmasını temenni ediyoruz. toplu sözleşme görüşmelerinin hayırlı olmasını diliyorum. "
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • exper03 Ağustos 2015 13:16

    Sn. çelik, milyonlarca memur için 144 Milyon TL. bütçe ayrıldığını söyledi, keşke; 1 kişi için saraya ayrılan bütçeyi, aktarılan örtülü ödenek tutarını, 550 Milletin efendisinin maaşı, tüm sağlık harcamaları, benzin masrafları ve iletişim giderleri için ayrılan bütçeyi de açıklasa da biz de öğrensek.