BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinMeliha Okur Fox Haber'de----

Meliha Okur Fox Haber'de

Meliha Okur Fox Haber'de
23 Ağustos 2017 - 15:06 www.finansgundem.com

Türkiye'de ekonomi basınının ilerlemesinde büyük emekleri olan Meliha Okur Fox Haber'de ekonomi servisinin başına geçti

Ekonomi dünyasının önde gelen isimlerinden Meliha Okur, Yaban TV'den Fox Haber'e transfer oldu. Kanalda ekonominin başına geçecek olan Okur, müjdeli haberi Facebook sayfasından paylaştığı fotoğraf ile duyurdu.

KENDİ DİLİNDEN MELİHA OKUR KİMDİR?

Ankara'da doğdum....
Karadeniz Ereğli'de büyüdüm, okudum ve tam da 12 Eylül darbesi öncesi İstanbul'a geldim. İdeolojik kamplaşmaların tavan yaptığı bir dönemde üniversitede okudum. Marmara Üniversitesi'nde iletişim Fakültesi'ne girdiğimde, " herhalde bu bölümü değiştiririm" diyordum. Sosyal hayatı, ilişkileri, daha doğrusu Türkiye'yi anlamaya kafayı taktığım için vazgeçtim. Edebiyat özel ilgi alanım oldu.
Çok beğendiğim röportajcı, Fikret Otyam gibi olmak, çok güzel olur dedim. O dönem Yazko vardı, tüm toplantılarını izledim. Tomris Uyar, Aziz Nesin, Yaşar Kemal'i hep o toplantılarda izledim. Şanslıydım. Cağaloğlu'ndaki Mavi Lokanta durak yeri gibiydi. Herkes oradaydı. Ben de rotayı Bab-ı Âli'ye çevridiğimde Türkiye'nin yepyeni siyasi ve ekonomik düzene geçiyordu. 1 dolar alabilmek için izin bekleyen yurdum insanı ithal ikamecilikten serbest piyasaya geçtiğinin farkında bile değildi. Ya ekonomi, ya siyasetti tercihim.
İstanbul ağır bastı. ekonomi haberciliği yapmak için yola çıktım. 30 yıldır yolculuk sürüyor. Arada bankacılık okudum. Gökuşağı adında Türk solunun nefes aldığı alkı siyasi dergide görev aldım. Borsanın kuruluş sürecinde Para Dergisi'ni çıkaran ekipteydim. Uzun yıllar Doğan Grubu'nda çalıştım. Milliyet'te köşe yazdım. Halen Sabah'ta köşe yazarlığı yaptı.. Günlük gazete, haftalık, aylık dergi derken bambaşka bir alan olan televizyonculuğa soyundum. CNN Türk'ü kuran 10 kişiden oluşan ilk kadro içindeydim. Ekonomi programları yaptım. Pek çok ödül adık.
Habertürk TV, NTV ve ATV'de de programlara imza attık. Geldiğimiz noktada eleştirel habercilik yapmak için direniyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş05 Aralık 2018 10:20

    Hızına yetişemediğimiz gündemleri ve iş yoğunluğundan kaçırdığımız hayati haberlerleri hafta sonu sizden dinleyebilmenin huzuru içinde, pazar günlerini iple çekiyorum.Hiçbir bilgisi olmadan fikir verip, cahil insanların aklı ile oynayan kozmetik mamülü kadınlardan toplumu koruyan televizyonculuk istiyorum.Saygı değer Meliha OKUR,Bilgilerinize ihtiyacımız var.İyi ki varsınız...

  • Sinan demir03 Aralık 2018 02:12

    Bence sizin fikirlerinizden hükümetin yararlanması çok fayda sağlar Türkiye kazanır

  • NECATİ YUSUFOĞLU06 Temmuz 2018 21:30

    VERDİĞİNİZ BİLGİLER GERÇEK VE DOĞRU BİLGİLERDİR AYDINLATTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER MELİHA OKUR HANIMEFENDİ. BENDENİZDE EKONOMİ MALİYE TAGSİLİ YAPTİM SİZİN SUNUMLARINIZDAN OLDUKÇA YARARLANIYORUM.

  • Melahat celik25 Şubat 2018 14:24

    Meliha hanım amerika daki tek turk markasi kozmetik ürün markasını yazarmisiniz