BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMelek yatırımcılara yüzde 75 vergi indirimi----

Melek yatırımcılara yüzde 75 vergi indirimi

Melek yatırımcılara yüzde 75 vergi indirimi
23 Şubat 2018 - 09:00 www.finansgundem.com

Dünya Melek Yatırımcılar Forumu Başkanı Baybars Altuntaş, İstanbul'da düzenlenen dünya kongresinde önemli açıklamalarda bulundu

Dünya Melek Yatırım Forumu'nun (WBAF) dünya kongresi kapsamında yaklaşık 75 ülkeden yüzlerce melek yatırımcı, İstanbul'da bir araya geldi. Forumun açılışında konuşan Dünya Melek Yatırımcılar Forumu Başkanı Baybars Altuntaş, İstanbul'un New York'tan sonra en fazla diplomatik misyona sahip şehir olduğunu ifade ederek, İstanbul'un nisan ayında Global Girişimcilik Kongresi'ne ev sahipliği yapacağını bildirdi.
Türkiye'nin, melek yatırımcılara yüzde 75 oranında gelir vergisi muafiyetiyle dünyada en fazla vergi avantajı sağlayan ülke olduğunu vurgulayan Altuntaş, ekonominin büyük çoğunluğunu oluşturan, istihdam sağlayan küçük ve orta boyutlu işletmelerin desteklenmesinin büyük önem taşıdığını kaydetti. Altuntaş, kamu tarafından girişimcilere sağlanan desteklerin melek yatırımcılar tarafından akıllı finansa dönüştürülerek daha etkili sonuçlar alınabileceğini, bununla da ülkenin ekonomisine daha çok katkı yapılacağını söyledi.

CEO'LAR BULUŞTU

60 ülkeden 100'ün üzerinde konuşmacının yer aldığı forumda, konuşmacılar arasında politikacılar, sivil toplum kuruluşlarının liderleri, bankacılar, borsa başkanları, teknoparkların üst yöneticileri (CEO), uluslararası akademisyenler ve dünyadaki önemli melek yatırımcılar da yer aldı.
Küresel melek yatırım politikalarının şekillendiği forumda, kurumsal yatırım sermayesi ile melek yatırımcıların girişim aşamasından itibaren nasıl daha fazla buluşturulabileceği de tartışıldı. Forumun ikinci gününde CEO'larla bir araya gelen Türk Telekom CEO'su Paul Doany, melek yatırımcı olarak sahip olduğu deneyimi kullanıcılara aktardı. Doany, girişimcileri desteklemek amacıyla Türk Telekom olarak kurdukları Kurumsal Girişim Sermayesi şirketinin çalışma prensipleri hakkında bilgi verdi. Girişimcilerin dünyaya açılması için destek verdiklerinin altını çizdi.

DÖRT EĞİTİM PROGRAMI

Forumun ikinci gününde, Dünya Melek Yatırım Forumu Akademisi tarafından girişimciler, melek yatırımcılar, melek yatırım ağı yöneticileri ve mentorlar için 4 ayrı eğitim programı düzenlendi. İsviçre Melek Yatırım Ticaret Örgütü Başkanı ve EBAN Yönetim Kurulu Üyesi Peter E. Braun, Afrika Melek Yatırım Ticaret Örgütü Başkanı Harry Tomi Davies, İngiltere Melek Yatırımcılar Birliği Danışma Kurulu Üyesi ve AngelNews Kurucu Başkanı Modwenna Rees-Mogg, Innovation Farm Eş Başkanları Adriane Thrash ve Argyrios Spyridis tarafından verildi. Eğitimlerde, iyi bir melek yatırımcının nasıl olacağı, iyi bir melek yatırım ağının profesyonel yönetiminin nasıl gerçekleştirilebileceği, start-up'lara mentorluk konuları işlendi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)