BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporMeksika, son şampiyon Almanya'yı devirdi----

Meksika, son şampiyon Almanya'yı devirdi

Meksika, son şampiyon Almanya'yı devirdi
17 Haziran 2018 - 20:11 www.finansgundem.com

Dünya Kupası'nda F Grubu'nun ilk maçında Meksika, son şampiyon Almanya'yı Hirving Lozano'nun golüyle 1-0 mağlup etti. F Grubu'nun 2. maçında İsveç ile Güney Kore karşı karşıya gelecek

Rusya'da düzenlenen FIFA 2018 Dünya Kupası'nın ilk maçında Almanya ile Meksika, Moskova'daki Luzhniki Stadı'nda karşılaştı.

Maça hızlı başlayan ve ilk yarı boyunca daha etkili bir görüntü ortaya koyan Meksika oldu.

14. dakikada sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Hector Herrera'nın ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Hector Moreno altıpas üzerinde kafa vuruşunu yaptı, ancak Manuel Neuer gole izin vermedi.

20. dakikada Almanya etkili oldu. Ceza sahası içinde savunmadan seken topu önünde bulan Timo Werner şutunu çekti fakat Guillermo Ochoa topa hakim oldu.

Sol kanattan etkili ataklar geliştiren Meksika, 35. dakikada 1-0 öne geçti. Chicharito'nun ara pasıyla sol çaprazda topla buluşan Hirving Lozano, Mesut Özil'i geçerek sağ ayağıyla düzgün bir vuruş yaptı ve meşin yuvarlağı sol köşeden ağlarla buluşturdu. Meksika, bu golle maçta 1-0 öne geçti.

39. dakikada Almanya beraberlik golüne yaklaştı. Ceza sahası dışında, kaleyi karşıdan gören bir noktadan kazanılan serbest vuruşu kullanan Toni Kroos'un şutunda top üst direkten geri geldi.

İlk yarıyı 1-0 geride tamamlayan Almanya, ikinci yarıda baskısını artırdı.

Panzerler, 65. dakikada önemli bir fırsat daha yakaladı. Jerome Boateng'in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Joshua Kimmich'in topun gelişine yaptığı şık vuruşta top kalenin üstünden auta çıktı.

67. dakikada Almanya bir kez daha gole yaklaştı. Sağ kanattan yapılan ortada Hummels topu arka direkteki Werner'e indirdi, genç yıldızın bekletmeden yaptığı vuruşta top kale direğinin üstünden dışarıya gitti.

69. dakikada Meksika tehlikeli bir pozisyon yakaladı. Almanya savunmasının arkasına sarkan Chicharito, Hummels'le girdiği ikili mücadele sonucu ceza sahası içinde yerde kaldı. Pozisyon sonrası Meksikalı taraftarlar penaltı kararı beklese de, müdahalenin hakemi, Meksikalı yıldızın topu elle oynadığını işaret etti.

76. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Kimmich'in yerden ortasına Kroos gelişine vurdu, top yandan auta gitti.

78. dakikada Meksika bir kez daha kontra atakla etkili oldu. Topu hızla Almanya yarı sahasına taşıyan Layun'un ceza sahası dışından yaptığı vuruş üstten dışarıya gitti.

Almanya'da 79. dakikada Plattenhardt yerine Mario Gomez oyuna dahil oldu.

82. dakikada Meksika 2. gole çok yaklaştı... Ani gelişen atakta, ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Layun vuruşunu yaptı, ancak meşin yuvarlak sol kale direğinin yanından dışarıya gitti. 

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, Meksika mücadeleden 1-0 galip ayrıldı. Bu sonuçla Meksika, F Grubu'nda liderliğe yükseldi. 

Almanya ile Meksika 6'i resmi, 6'sı özel 12 maça çıktı. Bu karşılaşmaların 5'ini Almanya kazanırken, Meksika 2 galibiyet alabildi. Beş karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Almanlar, 24 kez gol sevinci yaşarken, Meksika ise 11 gol attı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)