BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMeksika Merkez Bankası politika faizini artırdı----

Meksika Merkez Bankası politika faizini artırdı

Meksika Merkez Bankası politika faizini artırdı
29 Eylül 2016 - 21:31 www.finansgundem.com

Meksika Merkez Bankası politika faizini yarım puan artırarak yüzde 4.75'e yükseltti

Meksika Merkez Bankası, para birimi pesonun rekor düşük seviyeye düşmesinin enflasyonun hızlanmasına ve ülkede finans piyasalarının sarsılmasına neden olabileceği endişeleri ile birlikte, bu yıl gösterge faizi üçüncü kez artırdı.

Banco de Mexico gecelik faizi yarım puan artırarak yüzde 4.75'e yükseltti. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistler, karar öncesi tahminlerinde bölünmüş durumdaydı. Ankete katılan 13 ekonomisst yarım puan, bir analist üç çeyrek puan faiz artışı beklerken, 12 ekonomist değişiklik beklemiyordu. Bir analist ise çeyrek puan artış öngördü.

Karar sonrası yapılan açıklamada, merkez bankası, küresel piyasa volatilitesinin "kötüleşmesi" ile birlikte, enflasyon beklentilerini "çıpalamayı" amaçladığını belirtti.

Meksika pesosu karar sonrası düşüşünü sürdürdü ve ABD doları karşısında yüzde 0.4 düşüşle 19.44 seviyesine geldi.

Analistlerin faiz artırımı tahmininde bulunmaları, pesonun değer kaybetmesinden kaynaklanan ekonomiye yönelik riskleri ön plana çıkardı. Meksika para birimi bu yıl, Donald Trump'ın ABD başkanlık yarışında şansının artması, genişleyen cari açık ve kötüleşen kamu maliyesine ilişkin endişelerden dolayı değer kaybetti. Faizin değiştirilmemesini bekleyen ekonomstler ise hedefin altında seyreden enflasyon ve yavaşlayan büyümeye yönelik işaretleri gösteriyolardı.

Mexico City'de Bank of America Corpç baş Meksika ekonomisti Carlos Capistran, karar öncesi yaptığı değerlendirmede, "Pesodaki düşüş çok önemli," dedi ve "Değer kaybı riskleri enflasyon beklentilerinin çıpasıı çözüyor. Faiz artırımı durumunda, Meksika'nın makroekonomik temellerini güçlendirecekler" şeklinde görüş bildirdi. Capistran gösterge faizde yarım puana rtış bekliyordu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)