BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMehmet Emin Özcan'dan önemli açıklamalar----

Mehmet Emin Özcan'dan önemli açıklamalar

Mehmet Emin Özcan'dan önemli açıklamalar
19 Eylül 2018 - 13:38 www.finansgundem.com

VakıfBank Genel Müdürü Özcan: Türkiye Kalkınma Bankası'nın güçlendirilmesi yönündeki adımlar umut verici

VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, bugün Hilton Bomonti'de düzenlenen İstanbul Finans Zirvesi'nde konuştu. 

Özcan, yaptığı konuşmasında özelikle sanayinin finansmanını daha etkin yapabilmek için kalkınma ve yatırım bankalarının sektörden aldığı payı ciddi oranda artırlılmasını ve bu konuda Türkiye Kalkınma Bankası'nın güçlendirilmesi yönündeki adımlar umut verici olduğunu söyledi.

Uluslararası ticaretin geçmişi ve gelişimine değinen Özcan, ABD'deki yönetim değişikliğinden sonra Başkan Donald Trump tarafından sıkça gündeme getirilen ve son dönemde uygulanmaya başlayan gümrük vergilerini hatırlattı.

Ticarete ilişkin tek taraflı alınan kararların zararlarına işaret eden Özcan, "Uluslararası ticarette korumacı ve tek taraflı önlemler kısa dönemde kazanç sağlıyor olabilir ancak uzun vadede tüm taraflar bugün atılan yanlış adımların olumsuz sonuçlarını yaşayacaktır." dedi.

Bireyleri, toplumları ve insanlığı; çekişme ve çatışmalar değil, iş birliğinin ileriye taşıyacağını, iş birliği ile refahın artacağını vurgulayan Özcan, "Temennimiz, başta ABD olmak üzere tüm tarafların ticaret savaşları denen bu çekişmeye bir an önce son verip çözülmesi gereken meseleleri tam da bu amaç için kurulmuş organizasyonların çatısı altında istişare etmesidir." ifadesini kullandı.

Zirvenin ana konularından birinin sanayinin finansmanı olduğunu ve sanayinin ana finansmanını bugüne kadar bankacılığın sağladığını kaydeden Özcan, Türkiye'de finans sektöründen bankacılığın aldığı payın yüzde 91 olduğunu, sermaye piyasalarının henüz gelişmediğini ve derinliğinin olmadığını söyledi.

"TÜRKİYE KALKINMA BANKASI'NIN GÜÇLENDİRİLMESİ UMUT VERİCİ"

Özcan, "Bu nedenle sanayinin büyük miktardaki finansman ihtiyacının bankacılık sektörünü bir kenarda bırakarak karşılamak mümkün değildir. Tecrübelerimden hareketle söyleyebilirim ki, sanayinin finansmanını daha etkin yapabilmek için kalkınma ve yatırım bankalarının sektörden aldığı payı ciddi oranda artırmalıyız. Bu konuda Türkiye Kalkınma Bankası'nın güçlendirilmesi yönündeki adımlar umut verici." diye konuştu.

Özcan, sanayinin finansmanını sadece bankacılığa bırakmanın doğru olmadığını, sermaye piyasalarından uzun dönemli finansman ihtiyacının da karşılanabileceğini söyledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)