BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMeclis'te Pazartesi alarmı----

Meclis'te Pazartesi alarmı

Meclis'te Pazartesi alarmı
01 Mayıs 2016 - 08:57 www.finansgundem.com

TBMM Genel Kurulu’nda başlayan ve Anayasa Komisyonu’nda devam eden şiddet olayları TBMM yönetimini harekete geçirdi.

TBMM yönetimi, yarın gerçekleştirilecek Anayasa Komisyonu ile Genel Kurul toplantıları için alarma geçti.

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre yaşanan kanlı kavgaların yarın yapılacak komisyon toplantısında tekrarlanma ihtimalini dikkate alan TBMM yönetiminin gerçekleştirdiği güvenlik toplantısında bir dizi tedbir kararı verildi. Buna göre dokunulmazlık teklifinin görüşüleceği komisyon toplantısının yapılacağı salona önceden listede ismi yazılanlar alınacak.

Komisyon üyesi vekillerin birer danışmanı dışında kimse içeriye giremeyecek. Kapıda iki polis, kimlik kontrolü gerçekleştirecek. Basına salonun hemen girişinde yer ayrılacak ve gazeteciler başka bölümlere geçemeyecek. Meclis Genel Kurulu’nda da olası kavganın kulislerde devam etmemesi için ziyaretçilerin ana binaya geçişi sıkı kontrol altında tutulacak.

Milletvekillerinin TBMM kampusu, genel kurul ve komisyon çalışmalarına mevzuata göre zaten yasak olan “silahla girmemeleri” konusunda grup yönetimleri gayri resmi uyarılacak. Meclis yönetimi, komisyon kavgası sırasında kırılan televizyon ve mikrofonlar için tutanak tutarken, zararın kıranlardan karşılanması yoluna gitme kararı aldı. TBMM yetkilileri, geçmişte TBMM kürsüsünde su bardağını fırlatarak parçalayan HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan’dan olan kamu zararının tahsil edilmesini konuya örnek olarak gösterdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)