BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMeclis'te 5 parti o konuda uzlaştı----

Meclis'te 5 parti o konuda uzlaştı

Meclis'te 5 parti o konuda uzlaştı
27 Eylül 2018 - 16:45 www.finansgundem.com

Türkiye Büyük Millet Meclisi iç tüzük konusunda anlaştı. Yeni Hükümet Sistemi ile ortaya çıkan süreçte, iç tüzük yeni sisteme uyumlu hale getirilecek

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, 1 Ekim'de başlayacak 27. Dönem 1.  Yasama Yılı öncesinde siyasi partilerin grup başkanvekilleriyle bir araya geldi. Toplantıda, TBMM İçtüzüğü'nde yapılacak değişikliklerde nasıl bir  yöntem uygulanacağı da ele alındı.

Toplantıdan teknik iç tüzük değişikliği uzlaşması çıktı. Meclis Genel Kurulu’nda oturma düzeni değişmeyecek. Parti gruplarının sayısal güçlerine göre oturması benimsendi. Buna çerçevede başkanlık kürsüne göre parti grupları soldan sağa AK Parti, CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti sırasıyla oturacak.  

Meclis Başkanlığı’nın çalışmasının bugünpartlilere sunulması ve 5 parti grubunun onay vermesi durumunda teklifin ortak imza ile TBMM'ye sunulması bekleniyor.  Teklif önümüzdeki hafta TBMM’de görüşülecek.

AK PARTİ'DEN "İÇTÜZÜK" AÇIKLAMASI 

Toplantıya katılan AK Parti Grup Başkanvekili Özkan, yaptığı açıklamada, "Siyasi parti grupları, TBMM İçtüzüğü konusunda ortak çalışma  yapılması ve İçtüzüğün en geniş uzlaşıyla Meclisin ilk gündemi içinde  tamamlanarak çalışmalara başlanması konusunda görüş birliğine vardı." ifadelerini  kullandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)