BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinMcDonald's'ın CEO'su değişiyor----

McDonald's'ın CEO'su değişiyor

McDonald's'ın CEO'su değişiyor
29 Ocak 2015 - 08:11 www.finansgundem.com

McDonald's'ın CEO'su Thompson görevini 1 Mart itibarıyla Mc Donald's Avrupa'nın Başkanı Easterbrook'a devredecek

Dünyanın en büyük fast food zincirlerinden McDonald's'ın Üst Yöneticisi (CEO) Don Thompson'ın görevini 1 Mart itibarıyla Steve Easterbrook'a devredeceği bildirildi.

Merkezi İllinois'ta bulunan McDonald's'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, 1 Mart'ta görevinden ayrılacak Thompson'ın yerine, McDonald's Avrupa'nın Başkanı Easterbrook getirilecek. Yaklaşık 21 yıldır McDonald's için çalışan Easterbrook, şirketin son 10 yıl içindeki üçüncü CEO'su olacak.

McDonald's, söz konusu görev değişikliğinin nedenini açıklamazken, kararın şirketin 2014'ün son çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarından birkaç gün sonra gelmesi dikkati çekti.

McDonald's, geçen yılın dördüncü çeyreğindeki gelirinin 2013'ün aynı dönemine kıyasla yüzde 21 azalarak 1,1 milyar dolara düştüğünü açıklamıştı. Dünya genelinde 36 bini aşkın restoranı bulanan McDonald's'ın müşteri sayısı da 2013 yılında yüzde 1,6 ve geçen yıl yüzde 4,1 azalmıştı.

Şirket, son iki yıldır devam eden bu kötü gidişatı durdurmak için önemli adımlar atacağını duyurmuştu. Thompson'ın 2,5 yılın ardından görevinden ayrılması bu adımlardan ilki olarak algılanırken, şirketin hisseleri açıklamanın ardından yüzde 3 değer kazandı.

McDonald's'ın ilk siyahi CEO'su Thompson, yaptığı yazılı açıklamada, "Mc Ailesine veda etmek zor ancak her şeyin bir zamanı var" ifadelerini kullandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)