BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMB faizi 50 baz puan indirir----

MB faizi 50 baz puan indirir

MB faizi 50 baz puan indirir
03 Mayıs 2016 - 15:33 www.finansgundem.com

JP Morgan, Merkez Bankası'ndan Mayıs ayında 50 baz puan daha indirim beklediklerini açıkladı

JP Morgan, Nisan ayı enflasyon rakamları sonrasında TCMB'den faiz koridorunun üst koridorunu Mayıs ayında 50 baz puan daha indirmesini beklediklerini bildirdi.

Bugün açıklanan Nisan ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren JP Morgan, yıl sonu için enflasyon tahminlerini değiştirmediklerini, ancak yüzde 7,9 olan yıl sonu enflasyon tahminleri için risklerin aşağı doğru kaydığı görüşünde olduklarını belirtti.

Nisan ayı TÜFE verisinin TCMB'nin para politikasını daha da gevşetmesi için kapıyı açık bıraktığını ifade eden JP Morgan, "Yıllık enhlasyon yüzde 6,6'ya gerilerken marjinam borç verme faizi yüzde 10,0 seviyesinde duruyor. Böyle bir otamda TCMB'nin üst bandı indirmeye devam etmesi kolay olacak. Glabal risk iştahının destekleyici olmaya devam etmesiyle Mayıs ayında 50 baz puan indirim bekliyoruz ve Haziranayında 50 baz puan daha indirim potansiyeli var" değerlendirmesini yaptı.

JP Morgan, TCMB'nin faiz koridoru üst bandını indirme döngüsünün piyasa katılımcıları durumdan memnuniyetsizliklerini ortaya koyduklarında ve TL yeniden baskı altına girdiğinde sona ereceğini de vurguladı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)