BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMahkemeden Munzur'daki HES projesine iptal kararı ----

Mahkemeden Munzur'daki HES projesine iptal kararı

Mahkemeden Munzur'daki HES projesine iptal kararı
17 Aralık 2018 - 16:35 www.finansgundem.com

Ankara 3. İdare Mahkemesi, Tunceli'deki Munzur Vadisi Milli Parkı üzerinde yapımı planlanan 4 baraj ve 5 hidroelektrik santrali (HES) projesini iptal etti.

Ankara 3. İdare Mahkemesinin kararına ilişkin sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileriyle Munzur Vadisi Milli Parkı'nda basın açıklaması yapan avukat Barış Yıldırım, "Ankara 3. İdare Mahkemesi, Munzur Milli Parkı'nda planlanan tüm baraj ve HES projeleri ile 2003 yılında işletmeye alınan Mercan HES projesini iptal etti." dedi. 

Uzun zamandır hukuk mücadelesi verdiklerini belirten Yıldırım, "Karar, bin 900'ü aşkın çeşidine, yaban hayatı ekolojisine sahip olmuş ve dünya kültürel miras listesinde yer alması gereken Munzur'umuza hayırlı olsun. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa üstün kamu yararı kararı bir mahkeme tarafından iptal edilmiştir. Bu karar ile Mercan HES'in faaliyetleri durdurulmalıdır." diye konuştu.

Yıldırım, kararın doğal yaşam alanına olumlu yönde etki yapacağını dile getirerek "İnşa edilmesi planlanan baraj ve HES projelerinin yapılması hususunda kamu yararı açısından vazgeçilmez ve kesin bir zorunluluk bulunduğuna ilişkin dava konusu hukuki isabet olarak görülmemiştir. Karar ile bütün bu projeler hükümsüz ve hukuka aykırı bir hale gelmiştir. Bu karar ile vadideki bitki ve yaban hayatı rahat bir şekilde varlıklarını sürdürecektir." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum17 Aralık 2018 22:10

    Arkadaş yapacak yermi bulamadınız oralar bir doğa harikasıdır bu suyun türkiye sınırlarından nerede terk ediyorsa türkiye içlerine doğru her 10 km de bir yap