BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLüleburgaz Belediye Başkanı şeker fabrikasına talip----

Lüleburgaz Belediye Başkanı şeker fabrikasına talip

Lüleburgaz Belediye Başkanı şeker fabrikasına talip
23 Şubat 2018 - 15:56 www.finansgundem.com

Alpullu Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesine tepki gösteren Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, fabrikayı alarak halka teslim etmek istediğini söyledi

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifleriyle kurularak 1926'da üretime başlayan Alpullu Şeker Fabrikası'nın önünde protesto için toplanan CHP'liler, şeker fabrikaları özelleştirme kapsamından çıkarılması yönünde slogan atarak pankart açtı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, burada yaptığı konuşmada, şeker fabrikalarının satılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Fabrikaların satılmaması için mücadele başlattıklarını ifade eden Ağbaba, ilk mücadeleyi de Türkiye'de ilk kurulan şeker fabrikası önünde verdiklerini belirtti. 

Ağbaba, ''Alpullu'da başaracağımız her şey, Türkiye'deki diğer şeker fabrikalarına örnek olacaktır. Bu nedenle Trakya'da yaşayan, ekmek kazanan herkese önemli görevler düşüyor. Burada yapılan mücadele bütün fabrikaların üretmesini sağlayacaktır" dedi.

Şeker İş Trakya Şube Başkanı Orhan Saltık da Alpullu Şeker Fabrikası'nın özelleştirme ve kapatılmasına karşı çıkmak için 'direniş' başlattıklarını belirtti.

BAŞKAN HALEBAK: BU MİRASI ALIP TEKRAR HALKA VERMEK İSTİYORUM

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, protestonun ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Alpullu Şeker Fabrikası'nı satın almak istediğini söyledi. 

Belediyenin kendi öz kaynakları ve alım gücünün olduğunu vurgulayan Halebak, milli ve yerli fabrikaya sahip çıkmak istediğini bildirdi.

Fabrikayı alarak halka teslim etmek istediğini anlatan Halebak, ''Alpullu Şeker Fabrikası'nı satın almak istiyorum. Param var, bunun bedelini ödemeye hazırım. Üreticiler, tüketiciler burada, ben de maddi kaynaklarımla eğer satılıyorsa bu mirası alıp tekrar halka vermek istiyorum. Lüleburgaz Belediyesi'nin kendi öz kaynakları vardır, bunu da satın alacak gücü vardır. Kaç para diyorlarsa o fiyata satın alacağım. Tabii ki girişimim olacak. Alarak şeker üretimine devam edeceğiz'' diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)