BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakDallas'a 125 milyon $’lık Türk imzası----

Dallas'a 125 milyon $’lık Türk imzası

Dallas'a 125 milyon $’lık Türk imzası
13 Ağustos 2011 - 20:31 www.finansgundem.com

125 milyon dolara mal olacak proje ‘Mükemmel Mike Sarımsakçı’ adlı Türk tasarımcının planlarıyla hayat bulacak

ABD’nin Teksas Eyaleti’ndeki Dallas’ın şehir merkezinin yeniden canlandırılması kapsamında 191 metrelik Elm Place binası yıkılıp, modern ihtiyaçlara göre yeniden yapılacak.
ABD’deki Dallas kentinin şehir merkezinin yeniden yapılandırılması çalışmalarında en büyük rolü Türk tasarımcı Mükemmel Mike Sarımsakçı oynayacak. 1965 yılında Ulusal Banka binası olarak inşa edilen ve uzun bir süre şehrin sembolü olarak kalan ‘1401 Elm Place’ binasının 125 milyon dolara yıkılıp yeniden yapılması projesinde Sarımsakçı’nın yeni Elm Kulesi için çizdiği planlar kabul edildi. Ekim ayında başlanacak yıkım çalışmalarının ardından binanın 2014 yılının ocak ayında bitirilmesi planlanıyor.
"TARİHİ KUMAŞI İŞLEYECEĞİZ"
Projeyle geçen yıldan bu yana terk edilmiş olan 191 metre uzunluğundaki binanın yeniden yapılarak şehir ekonomisine kazandırılması hedefleniyor. Projenin finansmanını Amerika’da bina restorasyonu için sağlanan fonlardan birisi olan TIF üstlendi. Türkiye’de tatilde iken bulup konuştuğumuz Mükemmel Sarımsakçı, proje hakkında “Yaptığımız her şey göz önünde tarihi bir kumaş niteliğinde olacak, benim için de çok özel bir proje” açıklamasını yaptı.
191 METRE YÜKSEKLİĞİNDE
Daha önce National Bank olarak hizmet veren 191 metre yüksekliğindeki kule yeni tasarımıyla daha çok insan odaklı olacak.
DALLAS’IN MERKEZİNİ CANLANDIRACAK
Geçen yıldan bu yana terkedilmiş olan 140 bin metrekarelik kapalı alanlı Elm Place’ın yeni planlarına göre bina çoklu kullanım tasarımıyla hayata geçirilecek. Proje yeni haliyle ofis katları, rezidans, terastaki gözetleme bölümleri ve ticari alanlardan oluşacak. Bir zamanlar ABD’nin en uzun akarsuyu Missisippi Nehri’ni gören tek bina olma özelliği taşıyan kulenin en üst katında halka açık bir gözlem güvertesi de olacak. Geçen yıl 19 milyon dolara satılan kulenin renkli görünüme sahip olup olmamasına ise daha sonra karar verileceği ifade edildi.
Ünsal Ereke-HT EKONOMİ

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)