BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinLevent Kırca son yolculuğuna uğurlandı----

Levent Kırca son yolculuğuna uğurlandı

Levent Kırca son yolculuğuna uğurlandı
13 Ekim 2015 - 15:20 www.finansgundem.com

Usta tiyatrocu Levent Kırca, bugün son yolculuğuna uğurlandı

Karaciğer kanserine yenik düşen usta tiyatrocu Levent Kırca, son yolculuğuna uğurlandı. Törene katılan Kırca'nın eski eşi Oya Başar'ın ayakta durmakta güçlük çektiği ve gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Ünlü oyuncu için Levent Afet Yolal Camii’nde öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve sanat dünyasının tanınmış isimleri de katıldı. Oldukça bitkin olduğu gözlenen Kırca’nın eski eşi Oya Başar ise, sık sık gözyaşlarına boğuldu. Levent Kırca’nın çocukları ve sevenlerinin de tabutuna sarılarak gözyaşı döktüğü görüldü. Kırca’nın çocukları daha sonra cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

Cenazeye katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilere şunları söyledi:

"O bizi hem güldürür hem düşündürürdü. Büyük acılar yaşadığını biliyorum. Baskılar yaşadığını biliyorum. Aslında Türkiye bunu hak etmiyordu. Levent Kırca da bunu hak etmiyordu. Ama sonuçta onu uğurladık. Sevinciyle, acısıyla, gözyaşıyla onu uğurladık. Umuyorum sanatçıların el üstünde tutulduğu güzel bir Türkiye'yi hep beraber özlem olarak dile getirir ve bunu gerçekleştiririz. O giderken 'Daha güzel bir dünyada buluşmak dileğiyle' demişti. En büyük özlemimiz de o. Daha güzel bir Türkiye'de, daha güzel bir dünyada buluşmak hepimizin ortak özlemi. Umarım onun özlemini hep birlikte gerçekleştiririz."

Ayşen Gruda yakın dostu Levent Kırca'nın ardından şunları söyledi; 'Levent gibi çok yönlü bir aktör çok zor gelir. Geride kalanlara baş sağlığı diliyorum. Çocukları  babalarını, babaları da onları çok severdi.Son derece yumuşak son derece arkadaş canlısı kimseyi kırmadan dökmeden çalışan bir insandı. Çok iyi bir insandı.'

Enis Fosforoğlu: Gençlik arkadaşım benim 20’li yaşlarımın arkadaşı ilk televizyon programlarını birlikte yaptık onunla. Bizim dostluğumuz hep sürdü. Son replikleri en güzel replikleriydi bence ‘Atatürk’le kalın, Cumhuriyetle kalın, hoşça kalın ‘ ama biz Levent’siz de kaldık.

Murat Gören: Bunca yıl içerisinde verdiği ürünler sayısızca eserler ile bundan sonraki nesillerin de daha uzun yıllar tanıyacağı, seveceği ve izleyeceği bir sanatçı olarak devam edecek. Çok üzgünüz.

Cenaze namazının ardından Kırca'nın tabutu, dostları ve vatandaşların omuzlarında cenaze aracına taşındı. Sanatçılar, Kırca'yı alkışlarla uğurladı. Kırca'nın cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)