BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringLeasingde hedef 10 milyar $----

Leasingde hedef 10 milyar $

Leasingde hedef 10 milyar $
30 Kasım 2012 - 07:47 www.finansgundem.com

Leasingciler, Finansal Kiralama Kanunu ile birlikte hedef büyüttü

Meclis'ten yeni çıkan Finansal Kiralama Kanunu ile birlikte leasing sektöründe hedefler büyüdü. 2012'yi 5.2 milyar dolarla kapatması beklenen sektörü değerlendiren Yapı Kredi Leasing Genel Müdürü Nurgün Eyüboğlu, "Bu yıl sektörün yüzde 6 büyümesini planlıyoruz. Yasada özellikle dört madde çok önemli. 2013'te yüzde 20'lere varan oranlarda büyüme olur. 10 yıl içinde ise hedef 10 milyar dolara çıkmak" dedi.
YABANCI İLGİSİ ARTIYOR
Yeni kanunla birlikte leasing sektörüne yabancıların da girebileceğini söyleyen Eyüboğlu, "Bize gelenler var. Daha çok Avrupa kökenliler. Piyasayı soruyor, anlamaya çalışıyorlar. Bunların pazara girmesiyle lisanslı işlem yapan şirket sayısı artacak ve sektör büyüyecek" dedi. Eyüboğlu, satın alma operasyonlarının da olabileceğini söyleyerek, yeni yasanın birçok yeniliği beraberinde getireceğini ifade etti. Eyüboğlu, "Hizmet kiralaması, satgeri kiralama, software leasing gibi yeni ürünlerle tanışacak olan sektörde, kanunla beraber bürokrasi de azalacak" diyerek, sektörün yeni bir birliğe kavuşacağını açıkladı. Eyüboğlu, "Faktoring, leasing ve tüketici finansmanı derneği tek çatı altında birleşerek, yeni bir birlik kurulacak" diye konuştu.
İtalyanlar yat satmak istiyor
Sektörde ilk kez YapıKredi Leasing'in yat finansmanı vermeye başladığını dile getiren Nurgün Eyüboğlu, ortakları İtalyan UniCredit'in leasing şirketinin bu alanda kendilerine know-how desteğinde bulunduğunu da aktardı. Eyüboğlu, İtalya'daki kriz nedeniyle ortaklarının leasingini yaptığı ancak ödemelerde sorun yaşayarak ellerinde kalan yatları Türkiye'de satmak istediğini söyledi. Eyüboğlu, bir buçuk yılda 50 yatın finansmanını sağladıklarını, yat finansmanında 30 milyon dolarlık büyüklüğe ulaştıklarını ifade etti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)