BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringLeasingcilerden Anadolu'ya finans desteği----

Leasingcilerden Anadolu'ya finans desteği

Leasingcilerden Anadolu'ya finans desteği
25 Mayıs 2017 - 04:51 www.finansgundem.com

Geçen yıl 6.2 milyar dolarlık yeni yatırımı finanse eden leasingciler, Eximbank ile de 100 milyon dolarlık anlaşma yaparak finansman desteğini arttırdı

Teşviklerin tamamını üretime döndüren ve sorunlu kredilerin en düşük olduğu illerin başında gelen Kahramanmaraş, yeni yatırımcıları bekliyor. Finansal Kurumlar Birliği (FKB) çatısı altındaki finansal kiralama sektörünün “Leasing ve Kobiler-Birlikte Güçlü Yarınlara” adı altında başlattığı Anadolu toplantılarının ilk Kahramanmaraş’ta gerçekleşti. Yatırımını büyütmek isteyen KOBİ’lere leasingin avantajlarının anlatıldığı toplantıya Kahramanmaraşlı sanayicilerin yanı sıra; FKB Başkan Vekili Ünal Gökmen, FKB Yönetim Kurulu Üyeleri Kahraman Günaydın ve Gülay Güner, İş Leasing Genel Müdürü Mehmet Karakılıç, Vakıf Leasing Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Aksaç, Vakıf Leasing Genel Müdür Vekili Özgür Selçuk, Anadolu Leasing Yönetim Kurulu Başkanı Osman Zeki Özger, QNB Finans Leasing Genel Müdürü Metin Karabiber, Burgan Leasing Genel Müdürü Cüneyt Akpınar katıldı.

DÜNYA MARKASI YARATTIK

Toplantıda konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, ilin, tekstilde önemli bir yere sahip olduğunu, pamuk ipliği ihtiyacının yarısının Kahramanmaraş’tan karşılandığını ifade ederek, “Gıdada çok önemli markalarımız var. Dünyada iki şehir var dondurmada biri Roma, diğeri Kahramanmaraş” dedi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hanifi Öksüz, Türkiye’nin doğusunda 4-5 tane Kahramanmaraş gibi sanayileşmiş iller olsa, sorunların çözüleceğini belirterek, şunları söyledi: “Finans ihtiyacı olan ülkeyiz. Onun için verimli projeler, uygun krediler gerekiyor. Türkiye’nin birçok probleminin sanayileşme ile çözüleceğini düşünüyorum. Kahramanmaraş bu anlamda örnek bir şehir.”

EXİMBANK İŞBİRLİĞİ

FKB Başkan Vekili Ünal Gökmen, Kahramanmaraş’ın leasing sektöründen aldığı pay açısından Türkiye sıralamasında 11. sırada geldiğini belirterek, şunları söyledi: “Biz desteği artırmaya hazırız, o zaman 6. sıraya kadar yükselir. Biz, son dönemde Eximbank ile anlaşma yaptık. Eskiden Eximbank bankalar aracılığı ile ihracatçılara kaynak sağlıyordu. Leasing şirketleri olarak başvurduk, 100 milyon dolarlık, 7 yıla kadar vadeli, hem işletme tarafında hem de yatırım tarafında anlaşma yaptık.”

6.2 MİLYAR DOLARLIK YATIRIMI FİNANSE ETTİK

FKB Başkan Vekili Ünal Gökmen, leasing sektörü olarak geçen sene 6.2 milyar dolarlık yeni yatırımı finanse ettiklerini ve 48 milyar liralık aktif toplama ulaştıklarını belirterek, şunları söyledi: “Bu sene baktığımızda 7 milyar dolara giden işlem hacmi var. Bunun yüzde 25’i iş ve inşaat makineleri, yüzde 25’i gayrimenkulden oluşuyor. Ardından tekstil geliyor. Kahramanmaraş’ta ise 1.2 milyar dolarlık yatırımı finanse ettik ve bu oranı artırmak istiyoruz. Maalesef, Türkiye’de, faiz maliyetleri yüksek. Keşke maliyetler düşse de hepimiz rahat eksek. Faizler düştüğü zaman yatırımlar artıyor. Leasing faiz oranına bakmaksızın bilançoya avantajlar sağlıyor. Mesela üretim makinelerinde KDV avantajı var. Kahramanmaraşlı yatırımcı tekstil makinesini leasingle aldığında teşvik olmasa da yüzde 1 KDV ile alıyor. Bir kere bunun için leasingi kesinlikle tercih etmeleri gerekiyor.”

YATIRIMCILARA KAPIMIZ AÇIK

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, ile verilen teşviklerin yüzde 100’nün yerini bulduğunu belirterek, şunları söyledi: “KOBİ dönüşümünde en önemli örneklerinden birini Kahramanmaraş olarak görüyorum. Özellikle tekstilde küçük çırçır atölyeleri bugün 10 bin kişinin çalıştığı dev sanayi tesislerine dönüştü. Tüm yatırımcılara da kapımız açık.”

DESTEKLERLE KOBİ’LER RAHATLADI

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, KOBİ’lerin durumunun 7-8 ay öncesine göre daha iyi olduğunu belirterek, şunları söyledi: “TOBB ile birlikte KOBİ’lerimize 16.5 milyon TL’lik Nefes Kredisi sağladık. Son bir aydır KOBİ’lerimiz daha da rahatladı. Eximbank ve Kredi Garanti Fonu ile bir rahatlamanın olduğunu hissediyoruz.”

İPLİK TESİSİ KURMAK İSTEYEN GELSİN

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hanifi Öksüz, Kahraman-maraş’ta altyapının uygun olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sanayi yatırımı yapmak için uygun bir şehir. Mesela iplik tesisi yapmak isteyen mutlaka burayı seçmeli. Neden derseniz; artık burada yeterli eleman var, bu işi bilenler var. Başka bir ile gidersiniz eleman bulma ve yatırım yapmada sıkıntı çekersiniz.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)