BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringLeasing sektörü hisselerine dikkat!----

Leasing sektörü hisselerine dikkat!

Leasing sektörü hisselerine dikkat!
17 Eylül 2012 - 11:51 www.finansgundem.com

Finansla kiralama şirketlerine sağlanacak yeni bir avantajın hisselere olumlu yansıması bekleniyor

Türkiye’de yürürlükte olan yasa ile finansal kiralama faaliyeti kira süresinin sonunda mülkiyetin kiralama yapan firmaya devrini gerektiriyor. Bu nedenle yurt dışında operasyonel leasing olarak ifade edilen ve mülkiyetin leasing firmasında kalmasına olanak sağlayan kısa süreli fiili kiralama işlemleri yapılamıyor. Gedik Menkul Değerler'in hazırladığı 'Pusula' isimli raporda, Mayıs 2009 ‘da meclis gündemine giren ve Mart 2012 itibarı ile plan ve bütçe komisyonundan geçen Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu Tasarısının bu yılın son çeyreği içinde yasalaşması ( sektör yetkilerinin kamuoyuna yaptıkları açıklamalara istinaden ) beklendiği belirtiliyor. Raporda, söz konusu yasanın çıkması durumunda leasing şirketleri her alanda ( araç kiralama dahil ) kısa süreli fiili kiralama işlemi yapma olanağına kavuşacakları vurgulanıyor.
Yapılan analizde, "Gelir ve kar atışı sağlama potansiyeli yüksek olan bu beklentinin biz önümüzdeki haftalarda sektör hisselerinde fiyatlanabileceği görüşündeyiz" deniliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)