BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaLe Pen 'Frexit'e hazırlanıyor----

Le Pen 'Frexit'e hazırlanıyor

Le Pen 'Frexit'e hazırlanıyor
04 Nisan 2017 - 16:40 www.finansgundem.com

Fransa cumhurbaşkanı adayı Le Pen, seçilmesi durumunda altı ay içerisinde eurodan çıkış için referanduma gideceğini söyledi. Referandum "Frexit" olarak adlandırılıyor

Fransa'nın aşırı sağcı cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen, seçilirse ilk altı ayda eski para birimi franka dönme konusunda referandum yapacağını söyledi.

Reuters'te yer alan habere göre "Altı ay sonunda Fransız halkı kararını verecek" diyen Le Pen, bu süre içinde Fransızların, Almanya ve İtalya'daki seçimlerin sonuçlarını da görmüş olacaklarını belirtti.

AB karşıtı karşıtı Ulusal Cephe partisinin lideri Le Pen, "Dünyada o kadar fazla likidite var ki, (bankalar) paralarını Fransa'dan çekmeyecekler; hele Fransa'nın yeniden ekonomik toparlanma yoluna girdiği bir dönemde" dedi. Le Pen, dünyanın serbest ticaret ve "bırakınız yapsınlar" politikasından uzaklaştığını da söyledi.

Le Pen, cumhurbaşkanı olursa, "Frexit" adını verdiği eurodan çıkış için referandum yapacağını, kamu harcamalarını merkez bankasının basacağı paralarla finanse edeceğini, ticari bankaları küçük şirketlere kredi vermeye zorlayacağını ve bankaların müşterilerden alabileceği ücretleri yarıya indireceğini söylüyor.

Kamuoyu yoklamaları, Le Pen'in 23 Nisan'daki birinci turu geçip, 7 Mayıs'ta yapılacak ikinci tura kalması beklenen Emmanuel Macron'la yarışacağını, ancak kaybedeceğini gösteriyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)