BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKuzey Kore'de bundan böyle onlar da yasak----

Kuzey Kore'de bundan böyle onlar da yasak

Kuzey Kore'de bundan böyle onlar da yasak
21 Kasım 2017 - 14:16 www.finansgundem.com

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, ülkede alkollü ve müzikli tüm organizasyonları yasakladı

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong Un, bu kez içinde alkol ve müzik olan toplantılara yasak getirdi. Baskının git gide arttığı ülkede, 5 ay önce de 'Bira Festivali' yasaklanmıştı.

Pazartesi günü Güney Koreli milletvekillerine verilen istihbarat brifinginde, getirilen sınırlamaların, başta ABD tarafından ülkeye uygulanan yeni ekonomik yaptırımlar karşısında halkı kontrol etmeye yönelik olduğu belirtildi.

Kuzey Kore’ye uygulanan ekonomik yaptırımlar, tüm uluslararası itirazlara rağmen ülkede devam eden balistik füze denemeleri ve nükleer silah geliştirmesi üzerine devreye sokulmuştu.

Kaynaklar, Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi'nin, “Pyongyang yönetimi, içinde alkol, müzik ya da herhangi bir eğlence olan toplantıları yasakladı ve bilgi dahilinde olmayan her şey üzerindeki kontrolünü arttırdı” dediğini aktardı.

Kuzey Kore halkı, hali hazırda baskı rejimi altında hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. Yurtdışına çıkmanın kısıtlandığı ülkede, konuşmalar izleniyor ve devletin bilgisi dışındaki herhangi bir kitle iletişim aracına sahip olmak ağır şekilde cezalandırılıyor.

5 ay önce de kuraklığın kaydedildiği ülkede, Pyongyang Bira Festivali iptal edilmişti.

Güney Kore istihbarat ajansı, Kuzey Kore rejimi içerisindeki üst düzey yetkililerin, askerlerin parti çizgisine sadık kalması gerektiğine dikkat çekmek için ordunun polit-bürosunda devam eden bir denetlemede cezalandırıldığını belirtti. Cezalandırılan kişilerin Büro Şefi Hwang Pyong So ve yardımcısı Kim Won Hong olduğu bildirildi. Cezaların niteliğine dair ise bir bilgi paylaşılmadı.

Güney Kore istihbarat yetkilileri, ‘Uzay Programı Geliştirme’ adı altında, Kuzey Kore’de yeni füze denemelerine dair işaretler olduğunu bildirdi. Güney Kore istihbarat ajansından yapılan açıklamada, “Ajans gelişmeleri yakından takip ediyor çünkü Kuzey Kore’nin bu yıl ‘uydu atışı’ adı altında uzay barışını bozabilecek balistik füze denemesi yapmasından endişe ediyoruz” denildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)