BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKuveyt Türk’ten telekomünikasyonda bir ilk----

Kuveyt Türk’ten telekomünikasyonda bir ilk

Kuveyt Türk’ten telekomünikasyonda bir ilk
22 Mart 2018 - 11:16 www.finansgundem.com

Kuveyt Türk 125 milyon TL tutarındaki ilk kira sertifikası ihracını yüzde 100 iştiraki olan KT Sukuk Varlık Kiralama A.Ş. ile gerçekleştirdi.

Kuveyt Türk, fiber internet sağlayıcısı Superonline’ın fon kullanıcısı ve kaynak kuruluş olduğu 176 gün vadeli 125 milyon TL tutarındaki ilk kira sertifikası ihracını gerçekleştirdi. Kuveyt Türk Katılım Bankası, 21 Mart 2018 tarihinde talep toplamasını gerçekleştirdiği 176 gün vadeli 125 milyon TL tutarındaki kira sertifikası ihracıyla Superonline’ın finansman ihtiyaçlarını karşılamada alternatif faizsiz ürünüyle piyasadan kaynak temin etti.

Kira sertifikası ihraç sürecini değerlendiren Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, ihracın Kuveyt Türk’ün yüzde 100 iştiraki olarak faaliyetlerini yürüten KT Sukuk Varlık Kiralama A.Ş. tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. KT Sukuk Varlık Kiralama A.Ş.’nin yatırımcılardan topladığı fonları yatırım vekâleti mekanizmasıyla Superonline’e aktardığını ve fiber internet paketlerinden elde edilen gelirlerin sertifika sahiplerine dağıtılacağını ifade eden Genel Müdür Uyan, “Telekomünikasyon sektörünün ilk işlemi olması nedeniyle ihracı başarılı bir şekilde kapattığımız için çok memnunuz. Bankaların kredi plasmanlarının yüksek seviyelerde seyrettiği ve birçok müşteride sınırlara yaklaştığı bu dönemde, sermaye piyasalarından da kaynak temin edilebileceğini göstermek bizim açımızdan önemliydi. Yatırımcı profillerine baktığımızda katılım bankacılığı prensiplerine uygun çalışan bireysel emeklilik ve portföy yönetim şirketlerinin talep oluşturduğunu görüyoruz. 19 farklı kurumdan 34 ayrı fonun katılım gösterdiği ihraçta 125 milyon TL talep toplanarak işlem kapanmış oldu?" dedi.

“Sukuk piyasası büyüyecek ve derinleşecek”

Katılım bankacılığı sektöründe bir ilki gerçekleştirerek 2015 yılında KT Portföy Yönetim A.Ş.’yi kurduklarını belirten Ufuk Uyan, “Türkiye’de katılım bankacılığı prensiplerine uygun çalışan bireysel emeklilik, sigorta ve portföy yönetim şirketlerinin varlığını önemsiyoruz. Söz konusu şirketlerin yönettikleri fonlar sürekli olarak büyüyor. Bu nedenle sukuk alanında cesur adımlar atarak sektöre öncülük etmeye devam edeceğiz. Bu şirketlerin yönettiği fonların büyümesine bağlı olarak kira sertifikası piyasasının da büyüyeceğini ve derinleşeceğini düşünüyoruz. Superonline için gerçekleştirdiğimiz ihracımızda da gördük ki satışların tamamı bu tip kurumsal nitelikli yatırımcılara yapılıyor. Hem bu fonların ihtiyacını karşılamak, hem de kurumsal müşterilerimizin sermaye piyasalarıyla yakınlığını artırmak için bundan sonra da kira sertifikası piyasasına katkı sunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)