BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKuveyt Türk merkezini Bahreyn'e taşıyor----

Kuveyt Türk merkezini Bahreyn'e taşıyor

Kuveyt Türk merkezini Bahreyn'e taşıyor
09 Mayıs 2017 - 13:52 www.finansgundem.com

Kuveyt Türk, Körfez bölgesindeki operasyonlarını Bahreyn'e taşıma kararı aldı

Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş. (Kuveyt Türk), bugün yaptığı duyuruda Körfez bölgesindeki operasyonlarının ve çalışanlarının Bahreyn'e taşınacağını açıkladı. Kuveyt Türk Bankası, taşınmanın ardından bölgesel Hazine faaliyetlerini mevcut toptan bankacılık izni kapsamında Bahreyn merkezinde toplayacak.

Kuveyt Türk, Kuveyt Finans Kurumu'nun faizsiz bankacılık konusundaki geniş deneyiminin ve iş ağının katkısıyla başta Körfez Bölgesi olmak üzere dünya çapında işini büyütmek isteyen Türk yatırımcılar için bir köprü görevi üstleniyor. 2016 yılının sonunda toplam 2.787.322.000 değerinde ödenmiş sermaye ile yaklaşık 1,2 milyar dolar (4,2 milyar TL) değerinde özsermayesi bulunan Kuveyt Türk Bank, önümüzdeki üç yıl içinde GCC (Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi) bölgesindeki hizmetlerinin kapsamını genişletmeyi planlıyor. Banka, 2015 yılında Almanya'daki ilk ve tek İslam Bankası olan KT Bank AG'yi kurmuştu. KT Bank AG, Almanya ve GCC ülkeleri arasındaki ticari faaliyetler açısından da önemli bir rol üstlenmeye başladı.

Kuveyt Türk, Bahreyn'de halihazırda faaliyet gösteren diğer dev Türk şirketlerinden biri olacak. Bunların arasında Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Vakıfbank Türkiye Vakıflar Bankası, Finansbank A.Ş., Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş., Türkiye Halk Bankası A.Ş., Denizbank A.Ş., ING Bank A.Ş., Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş., T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Türkiye İş Bankası A.Ş. gibi lider Türk bankaları yer alıyor. Türkiye'deki şirketlerin yoğun olarak dikkatini çeken Bahreyn'de bini aşkın Türk çalışan bulunuyor.

Kuveyt Türk Bahreyn Direktörü Çetin Yurttaşer, şu açıklamalarda bulundu: "Bölgedeki diğer finans merkezlerinde varlığımızı sürdürürken Bahreyn'in bölgedeki en iyi yasal düzenlemeleri ve altyapıyı sunduğuna tanık olduk. Tüm bunlar, Bahreyn Merkez Bankası tarafından destekleniyor. Dolayısıyla dönüp GCC Hazine faaliyetlerimizi Bahreyn merkezinde toplamaya karar verdik."

Bahreyn Yatırım Ajansı İcra Kurulu Başkanı Khalid Al Rumaihi ise şu sözleri dile getirdi: "Bahreyn'in kapıları Kuveyt Türk Bank'a her zaman açık. Ayrıca bu adım, iki ülke arasında giderek güçlenen bağları da pekiştirecektir.

"GCC ekonomisindeki değişim sayesinde bölgede yabancı yatırımcılar için heyecan verici fırsatlar doğuyor. Türkiye'deki şirketlerin uzmanlığı ve ölçeklenebilirliği göz önünde bulundurulduğunda bu şirketler, önümüzdeki yıllarda bölgede önemli rol üstlenecek durumda."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)