BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKüresel piyasalar Trump'la yükseldi----

Küresel piyasalar Trump'la yükseldi

Küresel piyasalar Trump'la yükseldi
10 Şubat 2017 - 08:05 www.finansgundem.com

Uluslararası piyasalarda, hisse senetleri ve dolar, ABD Başkanı Trump'ın vergi açıklamasının ardından değer kazandı

Asya hisse senetleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın işletme vergilerinin önümüzdeki birkaç haftada iyileştirilmesine ilişkin bir plandan bahsettmesinin ardından ralli yaparken, dolar değer kazandı ve ülke tahvilleri geriledi.

Malezya'dan Japonya'ya, hisse senedi piyasaları yükseldi ve bunun sonucu, MSCI Asya Pasifik Endeksi, ABD hisselerinin Perşembe günü rekor seviyelere yükselmesinin ardından, yeniden Temmuz 2015'ten bu yana en yüksek seviyesine tırmandı. Dolar, Trump'ın vergi taahhüdünün son dönemde zayıflama işaretleri gösteren işlemleri tekrar canlandırması ile birlikte bu yılın ilk haftalık kazancına yöneldi ve ABD Hazine tahvilleri düşüşünü ikinci güne taşıdı. Altın düşerken, ham Petrol rallisini üçüncü güne taşıdı.

Hisse senetleri, Trump'ın "önümüzdeki iki ya da üç hafta içinde" işletme vergilerinin iyileştirilmesine yönelik önemli bir planın açıklanabileceğini söylemesinin ardından yeni zirvelerine tırmandı. Trump'ın bu açıklaması, yeni yönetimin enerjisini göçü yasaklama kararını korumaya ve dış ticaret anlaşmalarının yeniden müzakere edilmesine harcaması ve seçim kampanyasında bahsedilen büyüme odaklı politikalar konusunda fazla detay vermemesi sonucu oldukça zayıflayan reflasyon (vergileri indirerek ve para arzını artırarak büyüme) işlemlerine can simidi oldu. Piyasanın bu açıklamaya reaksiyonu, yatırımcıların dünyanın en büyük ekonomisinde büyümeyi tetikleyebilecek harcama artışları ve vergi indirimlerine ilişkin detayları duyma konusunda ne denli istekli olduğunu gösterdi.

Piyasalarda yaklaşan önemli olaylar:

*Dikkatler Cuma günü Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin Başkan Trump'ı ziyaretine çevrilecek. ABD yönetiminin henüz kendi teklifi konusunda detay vermemesine karşın, Abe'nin altyapı yatırımlarına ilişkin Trump'a teklifler getirmesi bekleniyor.

*Başkan Trump'ın, San Francisco'daki mahkemenin göçmen yasağının yeniden uygulamaya koyulmasına ilişkin başvuruyu reddetme kararını Yüksek Mahkeme'de temyize götürmesi bekleniyor.

*Uluslararası Enerji Ajansı ve OPEC'in sırasıyla Cuma ve Pazartesi günü açıklayacakları aylık raporlar, üretim kısıntısı anlaşması sonrası ilk tam ay için üreim rakamlarını verecek.

*Avustralya Merkez Bankası çeyrek dönem para politikası raporunu açıklayacak. Başkan Philip Lowe, dün yaptığı açıklamada, Avustralya dolarının, ekonomideki yüzde 3 civarındaki büyüme ile birlikte çok yüksek olduğunu söylemenin zor olduğunu belirtmişti.

*Dünya ticaretinin en büyük ortağı Çin, ihracat ve ithalat verilerini açıklayacak.

Piyasalar

*Japonya'da Topix Endeksi Tokyo saati ile 10:26'da yüzde 1.9 yukarıda seyrederken, Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.7 tırmandı. Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.8 yükselişle çıkışını dördüncü güne taşımaya ve yılın en iyi haftalık performansını göstermeye hazırlanıyor. Malezya, Singapur ve Tayvan'da gösterge endeksler en az yüzde 0.4 yükseldi.

*Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.5 yükseldi. Hong Kong'da işlem gören Çin hisselerini içeren Hang Seng China Enterprises Endeksi de aynı oranda yükseldi ve yükselişini beşinci güne taşıyarak Kasım 2015'ten bu yana en yüksek seviyesine tırmandı.

*Standard & Poor's 500 (S&P500) endeks vadeli kontratları, gösterge endeksin dün yüzde 0.6 yükselerek 2,307.87 puan ile tarihinin en yüksek seviyesine çıkmasının ardından fazla değişmedi. Havayolu hisseleri, Trump'ın sektöre yönelik regülasyonları azaltacağını kaydetmesinin ardından yüzde 2.5 sıçradı.

*ABD Hazine tahvilleri değer kaybetti ve bu kağıdın faizi 2 baz puan yükselerek yüzde 2.42'ye çıktı. Faiz Perşembe günü altı baz puan yükseldi ve faizin kapanış bazında üç haftanın en düşük seviyesine inmesini sağlayan ralliyi durdurdu.

*Avustralya tahvilleri de geriledi. Bunun sonucu faiz altı baz puan yükselerek yüzde 2.70'e tırmandı.

*Yen dolar karşısında önceki seansta yüzde 1.2 düştükten sonra yüzde 0.4 gerileyerek 113.74 seviyesine indi. ABD para biriminin 10 önemlipara karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Perşembe günü yüzde 0.3 yükseldikten sonra yüzde 0.1'den az bir çıkış daha yaptı ve altı haftalık düşüşünü durdurmaya yöneldi.

*Dünyanın en büyük Döviz işlemleri aracı kuruluşu, Trump'ın düşük dolar yanlısı açıklamaları ve ülkenin en büyük ticaret ortaklarını Döviz manipülasyonu ile suçlamasına karşın, doların bu yl yükselmesini beklediğini kaydetti.

*Petrol önceki seansta yüzde 1.3 yükseldikten sonra yüzde 0.2 daha tırmanarak varil başına 53.09 dolara ulaştı. Goldman Sachs Group Inc., ABD'de Petrol stoklarının artmasının küresel Petrol piyasasının dengeye geri dönmesini engellemeyeceğini kaydeteti.

*Altın Perşembe günü yüzde 1.1 düştükten sonra yüzde 0.4 daha gerileyerek ons başına 1,223.82 dolara indi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)