BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKüresel ekonomide dolar endişesi----

Küresel ekonomide dolar endişesi

Küresel ekonomide dolar endişesi
30 Nisan 2016 - 11:10 www.finansgundem.com

Dolarda son yaşanan düşüş, ABD'nin küresel ekonomiyi ayakta tutacağı inancının azaldığına işaret ediyor

Dolardaki son düşüş ABD öncülüğündeki toparlanmaya dair güveni sorgulatıyor.

Doların 10 büyük para karşısında seyrini izleyen Bloomberg Dolar Spot Endeksi %0.6 düştü ve Mayıstan beri en düşük seviyeyi test etti. Nisan ayında %1.9 gerileyen endeks 2014 Nisan'dan beri en uzun süreli düşüş trendini kaydetti.

ABD para birimi üçüncü ayda da geriledi. Geçen hafta açıklanan veriye göre ülke ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yalnızca %0.5 büyüdü. Ekonomistler bu yıl için büyüme tahminlerini Aralık'taki %2.5'ten %2'ye düşürdü.

Japonya ve Yeni Zelanda Merkez Bankası'nın teşvikleri artırmamasının yarattığı karamsarlığın ardından şimdi yatırımcılar küresel büyümenin nereden geleceğini sorguluyor.

Dolardaki düşüş karşısında euro ve yen gibi paraların yükselmesi, düşük kur yoluyla enflasyon ve büyümeyi artırmak isteyen ülke merkez bankaları için de güçlük oluşturuyor.

New York'taki CCTrack Solutions'tan Bob Savage "Bu hafta merkez bankalarının aksiyon almaması volatiliteye neden oldu. Dolardaki düşüş dünyanın durumuna ışık tutuyor; oldukça kırılgan" yorumunu yaptı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)