BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKurban Bayramı turizmcilerin yüzünü güldürecek----

Kurban Bayramı turizmcilerin yüzünü güldürecek

Kurban Bayramı turizmcilerin yüzünü güldürecek
30 Ağustos 2016 - 12:21 www.finansgundem.com

TÜROB Başkanı Bayındır, "Bu tatilleri sonuna kadar değerlendirmeye çalışıyoruz. 9 günlük tatil de bence iyi olacak. Akdeniz ve Ege yöresiyle İstanbul'a yakın yerlerde bir canlanma olacak" dedi

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, KurbanBayramı tatilinin 9 gün olmasını olumlu karşıladıklarını belirterek, "Bu tatilleri sonuna kadar değerlendirmeye çalışıyoruz. 9 günlük tatil de bence iyi olacak. Akdeniz ve Ege yöresiyle İstanbul'a yakın yerlerde bir canlanma olacak." dedi.

Bayındır, okulların açılmasından önce 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin sektör açısından önemli olduğunu söyledi.

Bayram tatillerinin daha ziyade tatil yörelerine yaradığını, Antalya'da bir hareketliliğin göze çarptığını ifade eden Bayındır, şöyle konuştu:

"Bu yerli turistler sayesinde yaşanıyor. Erken rezervasyon ve uzun tatiller bu hareketliliği sağlıyor. Birçok olumsuz olay yaşadık ama yaşam bir anlamda devam ediyor. Burası bizim, burada yaşıyoruz. Dolayısıyla bu tatilleri sonuna kadar değerlendirmeye çalışıyoruz. 9 günlük tatilde bence iyi. Akdeniz ve Ege yöresiyle İstanbul'a yakın yerlerde bir canlanma olacak. Gemlik, Ayvalık gibi... Bunlar güzel şeyler."

Bayındır, 9 günlük tatili, gidiş ve dönüş de düşünüldüğünde 6-7 gün olarak hesaplamak gerektiğini dile getirdi.

Otellerin doluluğunun 6 gün iyi olacağını aktaran Bayındır, "Tatil yörelerindeki oteller doluluk bekliyor. Deniz mevsimi bitmediği için tatil yörelerinin yüzü gülecek, buralar hareketlenecek. Otellerin de hizmet kalitelerini yüksek tutmaları lazım. Bu sayede vatandaşlar seneye de tatilini bu otellerde değerlendirebilir." diye konuştu.

"Turizm gelirleri Türkiye için büyük bir denge"

Bayındır, 2016 yılının turizm açısından kaybedilmiş bir yıl olduğunu ifade ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Tahminlerimize göre bu seneki turizm zararı 10 milyarın üstüne çıkar. Bu kadar bir kayıp olacak. İnşallah mümkün olduğu kadar az olur. Çünkü turizm gelirleri Türkiye için çok büyük bir denge. Gerek istihdam açısından, gerek dış harcamaları dengeleme açısından. Her açıdan bu paraya Türkiye'nin ihtiyacı var. Her ne kadar herkes otomotiv, beyaz eşya diyorsa da bunların büyük bir kısmı ithal edilerek Türkiye'ye geliyor. Dolayısıyla burada işleniyor ve çıkıyor. Bunun Türkiye'ye getirdiği maksimum yüzde 20-25 civarındadır ama turizm öyle değil. Turizmin yüzde yüzü hizmet olduğu için hizmet geliri olarak ülkemizde kalıyor ve bu net bir girdi oluyor. O bakımdan çok mühim."

Uzun bayram tatili turizmcilerin yüzünü güldürdü

Muğla'nın önemli turizm merkezlerinden Bodrum, Marmaris ve Fethiye'deki turistik tesislerin Kurban Bayramında yüzde 100 doluluğa ulaşacağı tahmin ediliyor.

Denizi, güneşi, kumsalları, doğal güzellikleri ve binlerce yıllık tarihi geçmişiyle ilgi çeken Muğla'da, turistik merkezlerde Kurban Bayramı hazırlıkları tamamlandı. Kurban Bayramı tatilini geçirmek isteyen yerli turistler için Bodrum, Marmaris, Fethiye, Dalyan, Akyaka ve Datça'da tekne turlarından antik kent ve doğa gezilerine, yöresel lezzet turlarından sportif faaliyetlere birçok gezi programının da organizesi yapılıyor.

Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram tatilinin 9 gün olması dolayısıyla sahil bölgelerine yerli turistler tarafından yoğun talep olduğuna dikkati çekti.

Muğla ve ilçelerindeki çoğu otelin açık olduğunu ve bayram için hazırlıkların tamamladığını belirten Çelik, "Ramazan Bayramında beklenilenin üzerinde bir doluluk yaşadık. Otellerimiz yılın yüzde 30'luk kısmını bu dönemde karşıladı.Kurban Bayramı tatilinde daha fazla bir yoğunluk bekliyoruz." dedi.

Turisttik tesislerin plan ve programlarını Kurban Bayramına göre yaptıklarını ve hazırlıklarını tamamladıklarını vurgulayan Çelik, "Daha önce müşteri planlaması yapan nitelikli otellerin hiçbiri problem yaşamıyor. Bu nedenle birçok otelimiz şu an dolmuş durumda. Hatta rezervasyon yaptırmayanlar bölgede kalacak yer bulamıyor." ifadesini kullandı.

Muğla'nın bünyesindeki turizm merkezleri ile çok özel bir bölge olduğuna değinen Çelik, turizm amaçlı tüm sportif faaliyetlerin, dalma, yamaç paraşütü, rafting ve safari gibi alternatif etkinliklerin Muğla'da yapılabildiğini, bu durumun da kenti daha cazip hale getirdiğini söyledi.

Çelik, bayram tatilin 9 gün sürmesinin turizmcileri mutlu ettiğine işaret ederek, yerli ve yabancı tatilcilerin bayram tadında bir tatil geçirmesi için tüm hazırlıkları yaptıklarını belirtti.

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu da Bodrum'da her bayram olduğu gibi yine iyi bir doluluk beklediklerini bildirdi. Belediye olarak tüm önlemleri aldıklarını belirten Uslu, "Anadolu halkının Bodrum'a yine gerekli ilgiyi göstereceğini umuyoruz. 9 günlük bayram tatilini ilçede yoğun bir şekilde yaşayacağımızı düşünüyorum. Belediye olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getiriyoruz." dedi.

Belediyede görevli birimlerle tüm hazırlıkları tamamladıklarını vurgulayan Uslu, şunları ifade etti:

"Bayramda da nöbetçi arkadaşlarımızla bir hazırız. Gelen misafirlerimizi ve Bodrum'da yaşayan vatandaşlarımızı en iyi şekilde ağırlayacağız. Tatillerinin en iyi şekilde geçmesi için belediye olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya çalışacağız. Herhangi bir sıkıntı olduğunda vatandaşlarımız belediyemizi arayabilirler."

Uslu, Bodrum'daki otelcilerle ve derneklerle görüştüklerini, bu bayramda da ilçedeki tüm otellerin yüzde 100'e yakın doluluk sağladığına işaret etti.

Doluluk şu anda yüzde 90

Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt ise iç pazarda Bodrum'da bayram satışlarının çok iyi olduğunu belirtti.

Özyurt, şunları kaydetti: "Bu bizi çok mutlu etti. 4 gündür de rezervasyon artışları yaşanıyor. Daha önceden de Kültür ve Turizm Bakanımız tatil süresinin 9 güne çıkacağını ifade etmişti. Hükumet de açıklayınca Kurban Bayramında bütün turizm kentlerinin yüzünün güleceğini düşünüyorum. Şu anda rezervasyonlar bunu gösteriyor. Şu anda yüzde 90 oranında doluluk görünüyor. Daha önümüzde bir kaç gün var. Ben tahmin ediyorum ki bayramda Bodrum yine yüzde 100 doluluğa ulaşacaktır."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)